Ђукић задовољан победом, рачуна на Леонарда

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да је задовољан ставом екипе у победи од 6:1 против Мачве на почетку Супер лиге Србије и додао да рачуна на Леонарда, али да је важна жеља Бразилца да остане у клубу.

"Веома је важно добро почети одбрану титуле. Веома сам задовољан, одлично смо почели утакмицу, изгледало је да је била лака, али није нимало била лака. Када се добро уђе умеч, када играмо агресивно и тврдо, изгледа лако. Играли смо против доброг противника, најбитнији је добар став екипе, ово је важно за самопоуздање да се добро припремимо за утакмицу против Олимпијакоса", рекао је Ђукић новинарима после утакмице.

Партизан је у Београду победио Мачву са 6:1, у првом колу Супер лиге Србије.

Ђукић је навео да је задовљан што су различити фудбалери постигли голове, "да не буде све на двојици" и да је важно да се голови расподеле.

"Увек може боље, ми ћемо поправљати ствари које можемо да поправимо. Почетак је сезоне, напредоваћемо и побољшавати шта треба", додао је он.

Тренер српског шампиона истакао је да Бразилац Леонардо није био у саставу Партизана пошто јуче није тренирао. Спекулише се да ће Леонардо напустити Партизан, пошто има добру понуду из Ал Ахлија.

Упитан да ли ће Леонардо бити у саставу за утакмицу против Олимпијакоса, у уторак у Београду, у квалификацијама за Лигу шампиона, Ђукић је одговорио: "Уторак је далеко, од мене не зависи ништа, већ од њега највише. Битан је његов став и његова жеља".
"Леонардо је наш играч, рачунамо на њега, само је потребно да он рачуна на нас", навео је он.

Најскупље појачање у историји Партизана Сејдуба Сума играо је нешто више од пола сата против Мачве.

"Он је одличан играч и најбитније је да уђе у физичку форму. Још није у топ форми, полако га спремамо. Мислим да није спреман за више од 20 минута против Олимпијакоса", рекао је он.

Ђукић је рођен у Шапцу и поникао је у Мачви, а новинаре је занимало шта мисли о високој победи Партизана.

"Срећан сам због Партизана. Мачва је добра екипа, сигурно да њихова лига почиње од следећег кола. Битно је да их краси оно што их је красило до сада, чврста и сигурна игра у дефанзиви. Они су добра екипа, ово ће пребродити", рекао је Ђукић.

Тренер Мачве Драган Аничић рекао је да је Партизан заслужено победио, али да његова екипа не сме да дозволи овако тежак пораз.

"Из много наших почетничких грешака су дошли до високог резултата у првом полувремену. У другом смо почели нешто да играмо, али да бисмо се супротставили екипи каква је Партизан морате да играте много изнад својих могућности, а не испод. Овим не бих да умањим победу Партизана, били су бољи, али ми себи не смемо да дозволимо пораз са оволико голова разлике. Не бих рекао да су играчи имали трему, остаје нам да анализирамо зашто се ово десило, да исправимо грешке, да се то више не понавља", рекао је Аничић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво