Мората потписао петогодишњи уговор са Челсијем

Досадашњи фудбалер Реал Мадрида Алваро Мората потписао је петогодишњи уговор са Челсијем, саопштио је лондонски клуб.

Енглески шампион није саопштио финансијске детаље уговора, а британски медији навели су да би трансфер могао да достигне вредност до 70,6 милиона фунти, што би био нови рекорд Челсија.

Бивши фудбалер Јувентуса ће зарађивати око 155.000 фунти недељно, а екипи ће се прикључити наредне недеље у Сингапуру.

"Срећан сам што сам дошао, веома сам срећан што ћу бити део овог великог клуба. Радићу напорно, желим да постигнем што више голова и освојим трофеје", рекао је 24-годишњи шпански репрезентативац.

Мората је прошао Реалову школу фудбала, а за први тим играо је од 2010. до 2014. године. Он је затим прешао у Јувентус, али се прошле сезоне вратио на "Сантјаго Бернабеу".

Прошле сезоне је постигао 20 голова, освојио је шампионску титулу и Лигу шампиона, али је углавном утакмице почињао са клупе.

Челси ће у суботу у Сингапуру играти против Арсенала, а Мората би могао да дебитује у уторак, у дуелу са Бајерном из Минхена.

Мората је четврти играч који је овог лета дошао на Стамфорд Бриџ, после везисте Тимуеја Бакајока, голмана Вилија Кабаљера и дефанзивца Антонија Рудигера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво