Почела фудбалска Суперлига, два фаворита за титулу

Утакмицом између Војводине и Чукаричког (1:0) почео је нови фудбалски шампионат у Србији. Партизан брани титулу освојену прошле сезоне, Звезда би да се врати на врх, остали траже своје "место под сунцем".

Претходна сезона била је узбудљива, не превише квалитетна, али фудбалски залуђеници могли су да уживају у три "вечита" дербија, као и суперзанимљивој завршници, где је Партизан "преотео" титулу Црвеној звезди.

Два највећа српска клуба, по свему судећи, и ове сезоне ће се борити за трон. Мало је вероватно да би неко од пратилаца могао да се умеша у борбу за титулу, делује да су Војводина и Чукарички најближи потенцијалном изненађењу.

Управо су та два клуба отворила сезону утакмицом на "Карађорђу" (1:0), Партизан у суботу на свом терену дочекује новајлију, екипу Мачве, док ће црвено-бели у недељу у Београду играти против нишког Радничког. 

Партизану и Црвеној звезди, као и сваког лета, приоритет је што бољи пласман у еврокуповима – црно-бели се боре за улазак у елиту, трећи пут у историји, док црвено-белима највиши домет може бити пласман у лигашки део Лиге Европе.

Већ наредне седмице Партизан дочекује екипу Олимпијакоса, док ће Црвена звезда у четвртак дочекати Спарту из Прага (обе утакмице моћи ћете да пратите у директним преносима на програмима РТС-а). 

Ипак, често је почетак сезоне утицао на крајњи исход, што знају у таборима "вечитих", па се очекује да обе екипе снажно започну такмичење у Суперлиги.

Партизан ће у новој сезони предводити Мирослав Ђукић, док ће "у другом углу" бити Владан Милојевић. Црно-бели су задржали костур екипе, за сада, и довели најскупље појачање у историји српског фудбала, док су црвено-бели већ ангажовали двоцифрен број новајлија. 

Војводина и Чукарички ће чекати кикс два најбоља клуба, а своје место у горњем делу табеле очекују и Раднички из Ниша, као и Младост и Напредак.

Систем такмичења је исти као и претходне две сезоне, што значи да ће се после прве фазе такмичења бодови преполовити, те ће се направити две групе – "горњи дом" бориће се за титулу и улазак у Европу, док ће се екипе у "доњем дому" борити за опстанак.

Сезона се завршава у мају, када ће бити познато ко је шампион Србије и ко ће нашу државу представљати у европским летњим авантурама. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се