Ђукић: Почиње одбрана титуле, Мачва није за потцењивање

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да црно-бели озбиљно треба да схвате екипу Мачве јер желе да победом почну одбрану титуле у Суперлиги Србије.

"Почињемо Суперлигу, почињемо одбрану титуле против Мачве. Биће то тежак противник, екипа која две-три године игра са истом филозофијом, уиграни су и знају шта хоће. Треба озбиљно да уђемо у такмичење, да почнемо добро одбрану титуле, да покажемо своје амбиције и жеље", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана сутра на свом терену почињу одбрану титуле у Суперлиги Србије утакмицом против новајлије у лиги, екипе Мачве.

"Код Мачве се види континуитет у раду, види се да тактички добро стоје на терену, то је чврста, хомогена екипа... Мачва има све шансе да одигра добру лигу, мислим да неће бити екипа која ће бити само једну годину у Суперлиги. То је екипа која зна шта ради и шта хоће и мислим да треба да је најозбиљније схватимо", рекао је Ђукић.

"Они су екипа која свој стил базира на чврстини, на дефанзивној сигурности и из тога ће тражити брзе контранападе. Нису екипа која се бори да води утакмицу, да има лопту, већ екипа која ће из добре дефанзиве покушати да нас угрози", додао је Ђукић.

После меча са Мачвом фудбалере Партизана, у уторак, очекује први дуел против Олимпијакоса у трећем колу квалификација за Лигу шампиона. Тренер Партизана је истакао да нико у његовој екипи не сме да размишља о утакмици против грчке екипе.

"Ми заиста не треба да размишљамо о Олимпијакосу, нама је противник Мачва. О Олимпијакосу ћемо размишљати после Мачве. Олимпијакос је далеко, нама је ривал Мачва", рекао је Ђукић.

Он је најавио да ће у екипи бити промена у односу на меч против Будућности, као и да ће најновије појачање, Сејдубу Сума, меч почети са клупе.

Тренер Партизана је говорећи о такмичењу у Супер лиги рекао да је Црвена звезда највећи ривал његовој екипи за титулу.

"Гледао сам синоћ друго полувреме Звездине утакмице... Звезда је наш највећи ривал, али ту су и Војводина, Чукарички, Вождовац је такође озбиљна екипа... Неће бити лако, има ту доста добрих екипа. Утакмица против Будућности нам је добро дошла да схватимо да нема лаких противника", рекао је Ђукић.

Упитан шта мисли о систему такмичења, односно о подели бодова, он је навео да није за то.

"Прошле сезоне нам је помогло, али ја нисам за то. Оно што сте стекли током лиге не треба да вам се преполовљава", рекао је Ђукић.

Утакмица између Партизана и Мачве игра се сутра од 19.00 на стадиону у Хумској.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво