Суд одбио кауцију за председника ФС Шпаније

Шпански судија одбио је кауцију председнику Фудбалског савеза Шпаније, његовом сину и потпредседнику савеза, после њиховог сведочења у истрази о корупцији у шпанском фудбалу.

Како се наводи у саопштењу, судија Сантјаго Педрас је одбио кауцију и одлучио да Анхел Марија Виљар и његов син Горка, као и потпредседник Савеза задужен за финансије Хуан Падрон остану у притвору док траје истрага.

Он сматра да постоји ризик од њиховог бекства због "великих економских средстава које имају на располагању".

Судија је одредио кауцију од 100.000 долара за четвртог осумњиченог, секретара фудбалске федерације Тенерифа Рамона Ернандеса.

Њих четворица су ухапшени у рацији у уторак, а оптужени су за неправилности у управљању Савезом, злоупотребу средстава, корупцију и фалсификовање докумената.

Виљар (67) је оптужен да је користио средства Савеза како би обезбедио подршку на председничким изборима раније ове године. Он се од 1988. године налази на челу Савеза, а осми пут је изабран за председника те организације, након што његов једини ривал Хорхе Перес није успео да обезбеди потребну подршку.

Судија Педрас рекао је да је Анхел Марија Виљар осумњичен за злоупотребу јавних и приватних средстава Савеза, "најмање од 2009. године". Виљар је потпредседник Фифе и Уефе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи