Лалатовић и Ванић се слажу - Војводина је фаворит

Тренери Чукаричког и Војводине, Ненад Лалатовић и Ненад Ванић се слажу да је новосадски тим фаворит у првом колу Суперлиге Србије.

"Нама ће то бити прва званична утакмица ове сезоне, а они су већ одиграли две у Европи. То им је предност, као и домаћи терен, где су они увек успешни, играју квалитетно и добро. Наравно, ту су и њихови навијачи, а циљ им је Европа. Фаворити су у овом мечу", рекао је Лалатовић.

Нова сезоне у Суперлиги Србије почиње сутра утакмицом између Чукаричког и Војводине у Новом Саду.

Лалатовић је навео да је утакмица против Војводине за њега лично специфична, јер је у том клубу провео 13 успешних месеци као тренер.

"Успели смо да стигнемо до четвртог круга и били на пола корака до групне фазе Лиге Европе, а на Карађорђу нисам изгубио ниједну утакмицу 13 месеци", рекао је Лалатовић.

Одлазак Немање Радоњића из Чукаричког у Црвену звезду је пореметио екипу, јер према речима Лалатовића, мораће да мења играче на три позиције.

"Уиграли смо се на припремама, а сад пред прву такмичарску утакмицу мењамо три позиције. Нисмо тај тим уигравали. Што се тиче повређених играча још ми нису на располагању Марко Доцић и Дарко Зорић", рекао је Лалатовић и додао да је Радоњић феноменалан и да се нада да ће то показати у Звезди.

Тренер Војводине Ненад Ванић рекао је да поштује Чукарички, али да улога фаворита, ипак, припада новосадској екипи.

"После краћег периода мог рада са екипом, сматрам да ћемо спремни ући у ово првенство, а без обзира на име противника, Војводина на свом терену увек мора ићи на победу. Имам доста заједничких тренинга са екипом и надам се да смо успели да се повратимо после испадања из Европе, односно да ће се то видети већ на сутрашњој утакмици", рекао је Ванић.

"Последњих година, Чукарички делује као доста организована екипа, а и организован клуб. Довели су много нових играча и имамо велико поштовање према њима, али верујемо у себе и, с обзиром на име клуба, традицију и досадашње сусрете између два тима, сматрам да је улога фаворита ипак на нашој страни", рекао је Ванић.

"Надам се да ће публика доћи у што већем броју да подржи ову екипу, која је доста измењена у односу на прошлу сезону, па нам је заиста потребна максимална подршка", додао је тренер Војводине.

На свом представљању у Војводини, Ванић је истакао да је циљ клуба да се ове сезоне бори за шампионску титулу.

"Тада сам рекао, а и данас стојим иза тога, да Војводина као клуб заслужује и увек мора имати највише циљеве и од тога нећемо одустати. Можемо дискутовати о томе да ли је то у овом тренутку реално или не, али у остварење тог циља морамо веровати и стремити ка њему. Време и утакмице ће показати да ли ћемо успети да будемо у врху и наметнемо се као најбољи тим у држави, а уколико остваримо неки други пласман, знаћемо да смо урадили највише што смо могли", рекао је Ванић.

Утакмица се игра сутра у Новом Саду од 20.00. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи