Ванић: Борићемо се за трофеје и што дужи боравак у Европи

Нови шеф стручног штаба Војводине Ненад Ванић рекао је да му је велико задовољство што је постао тренер тог фудбалског клуба и истакао да очекује да се екипа у новој сезони бори за оба домаћа трофеја и што дуже учешће у европском такмичењу.


Фудбалски клуб Војводина данас је званично представио Ненада Ванића као новог тренера који је на клупи заменио Радослава Батака. Он је потписао уговор до јуна 2019. године, а деби на клупи Војводине имаће већ у четвртак, у реванш мечу првог кола квалификација за Лигу Европе против Ружомберока.

"Није фраза уколико кажем да ми је велико задовољство што сам постао тренер Војводине. Свако ко почне да се бави тренерским послом, у глави има визију да једног дана постане тренер великог клуба и мени се та жеља остварила. Очекујем да ће се коцкице сложити по питању остварења циљева и да ћемо сарађивати дуго и успешно, а са своје стране обећавам напоран рад и максималну посвећеност клубу", рекао је Ванић на конференцији за новинаре.

"Не бих се освртао на оно што је претходило мом доласку, јер такве ствари се дешавају и ми морамо да се окренемо ономе што долази, а то је утакмица против Ружомберока. То није меч од којег нам зависи живот, али у овом тренутку је најбитнији", додао је Ванић.

У досадашњој каријери, Ванић је углавном предводио тимове који су се борили за опстанак, што је разлика у односу на оно што га очекује у Војводини.

"То јесте тачно, али у мојој филозофији, увек сам тежио да чак и са таквим екипама, које су релативно слабије од конкуренције, играм што више нападачки, између осталог и како бих припремао себе за прилику да једног дана водим тим који ће у континуитету морати да иде на победе. Време ће показати, али надам се да је сада шанса да то и покажем. Војводина сваки пут говори да ће се борити за титулу, а ја верујем да екипа има довољно квалитета и жеље да ове сезоне конкурише за оба домаћа трофеја и што дужи останак у Европи", поручио је на представљању.

Војводина је у првом мечу против Ружомберока остварила минималну победу од 2:1.

"Имамо резултат у нашу корист и то не бисмо смели да испустимо. Наша тактика у реваншу неће бити само да не примимо гол, већ ћемо покушати да се представимо у што бољем светлу и настојати да остваримо и убедљивију победу него у Новом Саду. Само уколико будемо дисциплиновани и одговорни у игри, задовољиће ме и нерешен резултат, са којим бисмо такође прошли даље", рекао је Ванић.

Експедиција Војводине у уторак одлази у Ружомберок, где је два дана касније очекује реванш првог кола квалификација за Лигу Европе против истоименог домаћег тима.

"На пут одлазимо у уторак, како бисмо провели што више времена заједно и навикли се једни на друге, односно имали што више времена за припрему утакмице. Има још доста простора за анализу детаља и састављање тима, иако у глави већ имам неке идеје и размишљања. С обзиром на то да сам тек стигао, неких великих промена у екипи неће бити", рекао је Ванић.

Новинаре је интересовало и да ли је са руководством клуба разговарао о потенцијалним појачањима.

"Разговор на ту тему оставио сам за после меча против Ружомберока, јер није реално да већ после два дана рада постављам такве услове клубу. Играчи који би сад дошли свакако не би могли да играју у Словачкој, али надам се да ћемо после тог меча дефинисати шта је оно што нам треба и појачати се на одређеним позицијама", рекао је Ванић.

Заједно са Радославом Батаком, стручни штаб Војводине напустили су и помоћни тренери Бојан Незири и Зоран Репац, док су у њему остали Милан Белић и тренер голмана Драган Лесковац, а ново име је помоћни тренер Бранко Давидовић.

Утакмица између Ружомберока и Војводине играће се у четвртак од 19.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи