Звезда боља од "симпатичних" Малтежана

Меч са петопласираним тимом Премијер лиге Малте није и не може бити мерило, репер, показатељ квалитета, садашњег или неког будућег, тима који жели да игра европски фудбал. Али први корак Црвена звезда јесте направила и савладала је екипу Флоријане са 3:0 у првом мечу првог кола квалификација за Лигу Европа.

"Данас сви играју фудбал", "не постоје аматери у модерном фудбалу", "сви напредују"... Флоскуле на страну, екипа са Малте је веома лош тим, који је дошао у Београд да одигра у средњем 4-1-4-1 блоку, покуша из брзог напада и контранапада да спорадично стигне до казненог простора црвено-белих и онда, евентуално, шутне и ка голу.

Све ово су радили толико лоше (позиционо оријентисана зонска одбрана Звездиног ривала била је трагикомично некомпактна, често без примене икакве корекције саиграча, иначе основе зонског блока коју играчи науче када почну да се баве овим спортом), да је просто чудо како

Црвена звезда није успела да стигне до поготка пре досуђеног једанаестерца у надокнади времена првог дела.

Вођство, уз бројчану надмоћ на терену (још једна нуспојава пенала), донела је друго полувреме у којем су црвено-бели нападали ниску зону гостију који су одустали од ма каквог покушаја преласка половине игралишта.

Две грешке голмана гостију Абера допринеле су да српски вицешампион постигне још два поготка (Боаћи други гол и Срнић) и мирно - ако је уопште и могло другачије, оде на реванш који се за седам дана игра на медитеранском острву.

У другом колу, у којем ће сасвим извесно играти, црвено-бели ће се састати са бољим из дуела казахстанског Иртиша и бугарског Дунава. У првом мечу славили су ови први, али не резултатом (1:0) који им гарантује било какав ниво комоције пред узвратни дуел. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво