Милојевић: Не смемо и нећемо било кога да се плашимо

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да су очекивања пред почетак нове сезоне и квалификација за Лигу Европа највећа могућа и да његови фудбалери не смеју и неће било кога да се плаше.

"Очекивања су увек највећа могућа и увек ће тако бити. Звезда увек мора да поштује противнике, не смемо и нећемо никога да се плашимо, за то немамо никакав разлог. Плашити се значи да не верујеш у себе, а ја у своје фудбалере апсолутно верујем", рекао је Милојевић.

Звезда ће у четвртак почети нову сезону утакмицом против Флоријане на почетку квалификација за Лигу Европа.

Милојевић је навео да ће Звезда бити спремна за утакмицу.

"Много тога смо радили у ходу, нисмо имали много времена, али то које смо имали смо искористили на најбољи могући начин. Ако не схватите озбиљно противника, можете да имате озбиљан проблем. Представљено је да ћемо проћи само тако где год да се појавимо. Имамо велико име, бреме и историју, али и друге земље тренирају, имају системе, нема аматерског фудбала", казао је Милојевић.

Тренер црвено-белих је навео да све зависи од његове екипе, али је поновио фразу да "данас сви играју фудбал".

"Не знам да ли бисмо могли да наведемо једну једину земљу у којој је класичан аматерски фудбал. Сви су полупрофесионалци и професионалци. Данас нема формалности јер је фудбал отишао у другу димензију. Перцепција свих нас који пратимо фудбал је да немамо никакво право да гледамо на фудбал тако да сматрамо неку екипу можемо лако да прођемо, то је апсолутно погрешно", додао је он.

Милојевић је истакао да је атмосфера у екипи добра и да је задовољан понашањем играча на припремама на Златибору.

"Увек ћу бити искрен према њима и тражим да они исто тако буду према мени јер је атмосфера у свлачионици кључ успеха и даје базу да нешто направимо. Ако тога нема, осуђени смо на нешто што није добро. Играчи су ме изненадили професионалношћу и понашањем. Веома је битно да играч Звезде зна како у сваком тренутку мора да се понаша јер је Звезда велико бреме", рекао је Милојевић.

Милојевић није желео да говори о потенцијалним појачањима, уз речи да управа клуба ради на довођењу жељених играча и да није исправно да се гомилају играчи.

Када је реч о Флоријани, Милојевић је казао да апсолутно поштује екипу са Малте.

"Флоријана је екипа која је преко купа дошла до места у квалификацијама, екипа са пуно интернационалаца, што Италијана, што Аргентинаца. Тренер је темперамент пренео на екипу. Испратили смо пар утакмица, али нисмо могли да дођемо до свих информација. Агресивни су, сигурни, није нимало лако освојити куп", казао је Милојевић.

Звезда неће моћи да рачуна на суспендованог Гелора Кангу, а због повреде највероватније неће играти Џон Руис, док су остали спремни.

Милојевић је рекао да увек има дилема око тима, тако да није одговорио који ће састав извести, а такође ни ко ће бранити против Флоријане.

Прва утакмица првог кола квалификација за Лигу Европа између Црвене звезде и Флоријане играће се од 20.30 на стадиону "Рајко Митић" у Београду. Реванш је заказан за 6. јул на Малти.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара