Словачки премијер позвао Уефу да истражи "фарсу" на ЕП за младе

Премијер Словачке Роберто Фицо позвао је Европску фудбалску унију (Уефа) да истражи "фарсу" на Европском првенству за младе фудбалере, после које је репрезентације Словачке елиминисана са турнира.

Фицо је у отвореном писму Уефи навео да су "играчи из напредних фудбалских земаља извели фарсу", пренели су британски медији.

"Верујем да ћете истражити сва питања и да ће Уефа донети правила за следећи турнир, који ће дати предност спортским наступима уместо непоштеним договорима. То је непоштовање према самим спортистима, навијачима и земљама за које наступају", написао је Фицо, пренео је Би-Би-Си.

Италија је у суботу победила Немачку са 1:0, у утакмици последњег кола Групе Ц на Европском првенству за младе у Пољској, после чега су обе селекције прошле даље, а испала је Словачка. Једино је тај резултат могао да донесе пролаз даље за Италију и Немачку, али из обе екипе тврде да нису имали никакав договор.

Такође, понашање италијанских и немачких фудбалера критиковао је и селеткор Словачке Павел Хапал.

Селектор Италије Луиђи Ди Бјађо рекао је да су наводи "смешни" и да би Хапал требало да буде суспендован због таквих изјава.

Наводе је одбацио и председник Фудбалског савеза Италије Карло Тевекио, али и спортски директор Фудбалског савеза Немачке Хорст Хрубех.

"Мислим да је савршено нормално да играш опрезно у последњих неколико минута утакмице", рекао је он.

Немачка ће вечерас од 18 часова у полуфиналу играти против Енглеске, а Италија од 21 час против Шпаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи