Мамић: Бобан је ратни профитер, мене лове као дивљу звер

Здравко Мамић обратио се јавности на конференцији за штампу поводом његовог суђења у Осијеку и у поприлично негативном контексту поменуо хрватско правосуђе, медије, али и навијаче.

Мамић је показао приватни регистар поделе трансфера фудбалера Динама, као и уговоре на основу којих су бивши играчи Динама делили новац са клубом.

Посебно је истакао "велику четворку": Дарија Шимића, Игора Бишћана, Силвија Марића, Тому Шакоту, а испред свих Звонимира Бобана којег је назвао "ратним профитером".

"Ево овде су њихови уговори, то је била пракса, а новац су примали на иностране рачуне. Док је Хрватска стењала под тенковима, чувени капитен је од 14 милиона немачких марака, 12 узео преко приватног рачуна свог ујака", рекао је Мамић на конференцији.

Мамић је још једном подсетио новинаре на детаљ о подели новца од трансфера Горана Љубојевића, вившег нападача Динама и Осијека.

Мамић је такође отркио да је са Љубојевићевим оцем Нинославом потписао уговор на Жупанијиском суду у Осијеку, управо тамо где му се суди за проневеру милиона евра из Динама.

Љубојевић је био председник осјечког Жупанијиског суда, а тренутно седи у судском већу.

Мамић: Модрић је говорио истину, лове ме као дивљу звер

Здравко Мамић је рекао да је Лука Модрић говорио истину на суду у Осијеку и у истрази, осим у једном делу, јер су му истражитељи Ускока "ставили у уста једну реченицу".

"Несумњиво је да је Лука Модрић говорио истину на суду у Осијеку и на испитивању, осим у пасусу да је анекс потписао док је већ играо у Лондону", рекао је Мамић.

Он је рекао да су Модрићу, који је испитан у недељу, "након сат и по увалили једну реченицу коју је он после схватио и да сад од њега праве монструма и лажова".

Мамић је рекао да Модрић има јако добро памћење, али да се у једном тренутку није могао сетити свог дебија.

Против капитена хрватске репрезентације Луке Модрића Општинско државно тужилаштво у Осијеку недавно је отворило истрагу због давања лажног исказа приликом сведочења на суђењу Мамићу због извлачења новца из загребачког Динама.

Мамић тврди да ће сведоцима оптужбе поразити Ускок који га терети да је са братом Зораном, бившим директором Динама Дамиром Врбановићем и порезником Миланом Пернаром, оштетио Динамо за нешто мање од 116 милиона куна, а државни буџет за 12,2 милиона куна.

Мамић је казао да је оптужница политички мотивисана или је воде нестручни људи. Он је тврдио да се над његовом породицом врши погром и мобинг и да ни преки судови нису судили као што се суди њему и породици.

"Ово је лов на дивље звери, желе да ме униште, не бирају се средства да се уништи моја породица и Динамо", рекао је Мамић.

Бивши шеф Динама рекао је да су му саветовали да ћути јер ће направити штету, али да је одлучио да изнесе своју истину и погледе на неке догађаје.

Мамић је навео да је приликом доласка у Динамо затекао стање у којем клуб фактички није постојао осим његовог имена. Он је, казао је, позајмљивао свој новац и дао имовину као гаранцију за кредите и довео Динамо до 300 милиона куна прихода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара