Пораз "орлића“ за крај Европског првенства

Млада репрезентација Србије поражена је од Шпаније са 1:0 у мечу трећег кола Групе Б Европског првенства. Једини гол на мечу постигао је Денис Суарес у 38. минуту меча. Србија од 41. минута играла са играчем мање на терену, после искључења Уроша Ђурђевића.

Репрезентација Србије до 21 године завршила је учешће на Европском првенству у Пољској, пошто је у трећем колу Групе Б у Бидгошчу поражена од Шпаније са 1:0.

И пре овог меча "орлићи" су знали да не могу у полуфинале, али су покушали да у свом последњем мечу на шампионату пруже максимум и покажу да су заслужено на континенталној смотри најбољих младих фудбалских селекција.

Ипак, Шпанија је однела победу од 1:0, голом Дениса Суареза, али изабраници Ненада Лалатовића нису били у подређеном положају на мечу, иако су од финиша првог дела играли са играчем мање на терену, због другог жутог картона капитена Уроша Ђурђевића.

Србија је била равноправан ривал са младим Шпанцима, који су забележили и трећу победу у групи, а најбољу прилику за српски тим пропустио је Милош Вељковић у петом минуту сусрета.

У другом мечу Групе Б, Португалија је савладала екипу Македоније са 4:2, али је то било недовољно за место најбоље другопласиране селекције и пласман у полуфинале.

Противник Шпаније у полуфиналу биће познат после завршетка утакмица трећег кола Групе Ц. Шпанија је једина екипа на турниру са све три победе.

Овако је протекао меч у Бидгошчу: 

22.32 – Крај утакмице, Шпанија је савладала Србију са 1:0. 

22.10 – Слабо се шта дешава у другом полувремену. Шпанци су задовољни вођством, имају лопту у свом поседу, али нису направили иоле озбиљнију прилику пред голом Манојловића. С друге стране, "орлићи" повремено покушавају да направе неки добар контранапад, али је то изузетно тешко са играчем мање на терену. 

21.45 – Настављен је меч. 

21.30 – Полувреме у Бидгошчу, Шпанија води против Србије са 1:0. 

21.25 – Србија у финишу првог полувремена остаје са играчем мање на терену, пошто је због другог жутог картона искључен капитен Урош Ђурђевић. 

21.23 – ГОЛ! Шпанија од 38. минута води голом Дениса Суареза. 

21.11 – Утисак је да је Србија бољи ривал у првој половини првог дела. Шансе за Србију пропустили су Вељковић, Ђурђевић, док замало Живковић није био у "стопостотној" ситуацији, док је најбољу прилику за Шпанију пропустио Солер, после одличне одбране Манојловића. 

20.46 – Меч је почео...

20.25 – Утакмица се игра на стадиону у Бидгошчу, а главни судија меча је Литванац Мажејка. 

20.15 – Познати су састави два тима за вечерашњи меч:

Србија: Манојловић, Филиповић, Јовановић, Вељковић, Антонов, Максимовић, Лукић, Радоњић, Гаћиновић, Живковић и Ђурђевић;

Шпанија: Лопес, Одриозола, Гонзалес, Мерино, Гаја, Ернандес, Суарес, Солер, Ојарзабал, Вилијамс и Моја. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво