Млади репрезентативци: Не тражимо алиби

Млади репрезентативци Србије Саша Лукић и Урош Ђурђевић сложни су у оцени да им је на утакмицама против Португала и Македоније на Европском првенству у Пољској недостајало среће, али су додали да не траже за алиби за неуспехе.

"Нисмо очекивали да ће све овако проћи, али то је фудбал, не тражимо алиби. И поред свега ова екипа нема ништа мањи квалитет него када је освојила Европско и Светско првенство. Окрећемо се, дакле, мечу са Шпанијом и сада је важно да и против њих дамо свој максимум", рекао је Лукић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Србија је у првом колу Групе Б поражена од Португала са 0:2, док је у другом играла нерешено 2:2 с Македонијом и тренутно с једним бодом заузима треће место.

"Нисмо искористили велики број прилика против Португала и Македоније. Дешава се, неке ствари се нису поклопиле и сигурно да имамо за чим да жалимо. Ово је, ипак, одлична генерација и настављамо даље подигнуте главе. Знамо да смо сви очекивали пролаз у полуфинале, али видели смо како су се одвијале ствари на терену", рекао је Лукић.

Екипу Ненада Лалатовића сутра очекује утакмица против Шпаније, лидера Групе Б са шест бодова.

"Треба много тога да се поклопи да би се нашли у полуфиналу, али... Шпанија ће сигурно бити мотивисана против нас, јер смо их управо ми избацили у баражу за минуло Европско првенство у Чешкој", казао је Лукић.

Ђурђевић је казао да се осетио недостатак Сергеја Милинковића-Савића.

"Доста је било тешко борити се са дефанзивцима Португала и Македоније, а сигурно да нам Сергеј недостаје, јер оно што сам имао у Партизану са Леонардом, то сам имао са Сергејем у репрезентацији. Нико нема дилему да би нам Сергеј много помогао да је овде са нама", рекао је он.

Ђурђевић је изразио наду да ће Србија имати среће у сутрашњој утакмици против Шпаније.

"Искрено се надам да ће нас срећа мало погледати. Много смо прилика пропустили и то нас је коштало пласмана у полуфинале. Против Португала, онда и Македоније када смо могли у последњим тренуцима потпуно да преокренемо меч. Остаје нам ова утакмица да одиграмо најбоље што можемо. Очекује нас лепа утакмица, добар амбијент, добар противник, на нама је да урадимо оно што најбоље знамо, одиграмо добру утакмицу и покушамо да победимо", рекао је капитен Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи