Лалатовић: На Новом Зеланду имали среће, сада немамо...

Селектор младе репрезентације Србије Ненад Лалатовић каже да се због сплета несрећних околности његова екипа налази пред елиминацијом са Европског првенства у Пољској.

Млади српски фудбалери после два кола на ЕП имају само један бод, након пораза од Португалије (2:0) и ремија са БЈР Македонијом (2:2), и само их теорија, чак и у случају победе, дели од пласмана у полуфинале пред меч са Шпанијом.

"На Новом Зеланду смо били прваци, против САД и Бразила имали смо среће, она мора да се заслужи, али ови момци су је и сада заслужили... Сетимо се стативе Живковића против Македонаца, могли смо за два минута да дођемо до потпуног преокрета, а то не може селекција која нема менталну снагу. Није их, ипак, срећа погледала, момцима не могу ништа да замерим", рекао је Лалатовић.

За сутрашњи меч "орлићи" ће бити без суспендованих Марка Грујића и Радована Панкова, као и повређених Александра Чаврића и Милана Гајића.

Србија је у баражу за прошли континентални шампионат избацила управо Шпанију, наневши јој пораз после дугог низа година.

"Тада су им сви остали, исти играчи, селектор, наставили су да раде и сада најбоље играју фудбал. Зашто? Зато што су са једним човеком дуго времена провели заједно. Данас сам ја селектор, сутра ће бити можда неко други, али тај човек мора да добије континуитет у раду јер без њега нема резултата. Нама је припао мало врућ кромпир, дошли смо да одиграмо ове три утакмице и јако је тешко било да се нешто мења. Не можеш то да урадиш из више разлога, атмосфере... За оно што ја хоћу треба време. Има ту неких ствари и ситуација које бих променио, али потребно је време", oбјаснио је Лалатовић.

Он је пред дуел са Шпанцима разговарао са стручним кадром Уефе у циљу припрема материјала за потребе едукације младих тренера.

"Био је то веома добар, искрен разговор и морам да кажем да ми је драго оно што сам чуо када се ради о игри наше репрезентације. Добили смо похвале и речи: 'Како сте играли, у најмању руку ст заслужили четири бода.' И мени је јако битно да људи који су стручни виде како је Србија играла. Криво ми је, јер смо од пет шутева примили четири гола, а с друге стране, направили најмање седам или осам стопостотних прилика. Против Македоније смо могли у првих 15 минута да постигнемо два или три гола и решимо меч, против Португалије имали зицер при 0:0", закључио је Лалатовић.

Утакмица између Србије и Шпаније игра се сутра од 20.45 на стадиону у Бидгошчу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво