Кинески клубови плаћају 100 одсто таксу на стране играче

Фудбалски савез Кине (ЦФА) објавио је да ће такса на куповину страних играча бити повећана на 100 одсто.

То је двоструко више него што је било до сада, а важиће за трансфере веће од 6,63 милиона долара.

Пола прихода од таксе биће усмерено у фонд ЦФА за развој младих играча. Правило ће бити на снази до краја летњег прелазног рока у Кини, који се завршава 14. јула.

Кинески клубови уздрмали су фудбалски свет претходних година пошто су издвајали велики новац за довођење звезда и њихове плате.

Кинески медији су оценили да нова политика потенцијално може да спречи покушај појединих клубова да доведе играче попут Вејна Рунија и Дијега Косте.

ЦФА је уједно одлучила да повећа таксу и на трансфере домаћих играча за износ изнад три милиона долара.

Тимови у кинеској Суперлиги могу да користе највише два страна играча у постави, а од недавно је обавеза да за сваког странца у саставу мора да буде један домаћи фудбалер млађи од 23 године.

Кинески председник Си Ђинпинг је један од заговорника да развој фудбала буде међу приоритетима због подизања самопоуздања и престижа, а после деценија неуспеха у том спорту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи