Лалатовић: Морамо бити спремни на све

Селектор младе фудбалске репрезентације Ненад Лалатовић рекао је да његова екипа мора да буде спремна на све у предстојећој утакмици са Македонијом на Европском првенству, како би победила и задржала шансе за пласман у завршницу турнира.

Млада репрезентација Србије игра у уторак од 18 часова у Бидгошчу против Македоније утакмицу другог кола Групе Б на Европском првенству у Пољској.

"Дилема не постоји. Ми треба да уђемо у меч максимално озбиљно, рекао сам и играчима: 'Момци, све репрезентације са простора бивше Југославије када играју против Србије, као да играју против непријатеља'. Тако и морамо да уђемо у меч, веома мотивисани, спремни на све, а на првом месту да победимо", рекао је Лалатовић, пренео је сајт Фудбалског савеза Србије.

Обе екипе претрпеле су пораз у првом колу, Србија од Португалије (0:2), а Македонија од Шпаније (0:5).

"Ради се о доброј репрезентацији која је прву утакмицу изгубила убедљивим резултатом, а имала је скоро исти посед као Шпанија. Македонија је упутила велики број удараца ка голу ривала, а примили су голове први после маказица, други из велике даљине у сам горњи угао, трећи из пенала. Имали су на 0:0 стопостотну шансу, па на 0:1 стопостотну шансу. Нису имали среће при реализацији, нису случајно на Европском првенству", рекао је Лалатовић.

Он је оценио да је Македонија квалитетна, да има два добра бека и двојицу на средини терена, да су њени играчи агресивни и брзи и да умеју да буду веома незгодни и опасни из контранапада.

"Знамо да можемо и морамо да их победимо. А онда да испратимо дуел између Шпаније и Португалије, да видимо шта нас очекује у последњем колу у групи", додао је Лалатовић.

Селектор је оценио да се његова екипа показала у добром светлу у утакмици са Португалијом, поготово што је већина играча завршила сезону пре скоро месец дана, а да су прву званичну утакмицу одиграли 17. јуна. Он је додао да је задовољан приступом и залагањем играча.

"Свих 90 минута момци су желели победу, имали смо заиста много прилика које нисмо искористили. Драго ми је да су играчи показали квалитет, јер играти против Португалије тако да их натераш да се бране, видети како их због великог напора хватају грчеви... Све би било другачије да смо постигли први гол који смо по свему заслужили. Мени је драго да су момци показали карактер, а на крају није срамота изгубити од Португалије. Видело се да желимо и да хоћемо, али то је фудбал, окрећемо се Македонији", рекао је Лалатовић.

Одбрамбени фудбалер Србије Милош Вељковић рекао је да је свима тешко пао пораз од Португалије, али да екипа мора да се окрене дуелу са Македонијом.

"Штета је што смо изгубили на премијери, али све док постоји шанса морамо да будемо позитивни. Мислим да ћемо да победимо Македонију, али то никако не значи да можемо да их потценимо. Ради се о неугодној селекцији која је била одлична у квалификацијама, а чини се да је незаслужено изгубила високим резултатом од Шпаније", рекао је Вељковић.

Он је навео да очекује тешку утакмицу против Македоније, као и да екипа мора да има више концентрације и да буде боља у завршници напада.

"Имамо задатак да победимо Македонију а онда да испратимо дуел Шпанија - Португалија. Верујемо да ће на крају о путнику у полуфинале одлучивати мечеви трећег кола", додао је Вељковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи