Ђукић: Приоритет је да останемо такмичарска екипа

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да му је приоритет да црно-бели остану такмичарска екипа, која ће моћи у предстојећој сезони да одговори на изазове у свим такмичењима, као и да са спортским директором Ивицом Илиевим ради на довођену штопера.

"Припреме за сада теку добро, као што сам и очекивао. Имамо доста младих момака, одличног квалитета. Ипак, има ствари на којима морамо да порадимо и да их поправимо. Није битна лепршавост у већ је битно да будемо, останемо такмичарска екипа, да свако од играча зна шта да ради у којој зони. То морамо да испоштујемо, јер противник све те грешке кажњава. Морамо пре свега да будемо практични како бисмо испунили циљеве", рекао је Ђукић.

Партизан се тренутно налази на Златибору првом делу припрема за нову сезону, која ће почети утакмицом против Будућности 11. или 12. јула у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

"Нема осмеха осмеха после жреба, све противнике озбиљно схватамо. Будућност је првак Црне Горе. Сваки противник је тежак, али ми смо Партизан и морамо да покушамо све што је у нашој могућности да се пласиамо у следећу рунду. Знамо да ће бити тешко", рекао је он.

Ђукић је рекао да ће екипа за двомеч против подгоричке Будућности бити у потпуности спремна, као и да није битно што се први меч игра у Београду.

"Тако је како је... У првој утакмици је битно да не примиш гол и да из те чврстине тражиш победу. Ми ћемо увек играти исто, како код куће, тако и на страни", рекао је он.

Он је казао да има добру сарадњу са спортским сектором, односно спортским директором Ивицом Илиевим, с којим ради на довођену штопера.

"У Партизану се све ради у договору. Нико не ради на своју руку. Радимо на довођену центархалфа, који ће допринети нашем квалитету", рекао је он и додао да су сви играчи спомињани у медијима у претходним данима у конкуренцији да појачају црно-беле.

Тренер црно-белих је казао да играчи морају да забораве на успехе из претходне сезоне и само да задрже борбеност, као и да се максимално фокусира на предстојећу сезону, како би испунили циљеве клуба.

Упитан да ли је хендикеп за екипе из Србије што из тренажног процеса улазе у европске утакмице, Ђукић је рекао да је то "устаљена пракса" и да сви клубови морају да се адаптирају на то.

"Не вреди кукати. Не можемо то да променимо, већ само да се адаптирамо", рекао је Ђукић.

На констатацију новинара је да он највеће појачање Партизана у летњем прелазном року, Ђукић је рекао да је он у Партизан дошао како би младима играчима пренео своје искуство, али да су они ипак главни актери.

Ђукић је додао да жали што је млада репрезентација Србије поражена од Португала у првом колу Европског првенства у Пољској.

"Штета заиста што смо изгубили ту утакмицу, нисмо били инфериорни, имали смо своје шасне, али када их не искористипш, казне стижу. Они су одлична генерација, али потребно је да се смире и да иду на победу против Македоније, а потом на све или ништа против Шпаније. Они су нам много дали и сви треба да верујемо у њих, да им дамо подршку", закључио је Ђукић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи