Покренута истрага против Луке Модрића због лажног сведочења!

Против Луке Модрића покренута је истрага због давања лажног исказа на суђењу Здравку Мамићу, преноси Индекс, који истиче да је предвиђена затворска казна за дело за које се потенцијално терети фудбалер Реал Мадрида од шест месеци до пет година.

Општинско државно тужилаштво у Осијеку објавило је како је отворило истрагу против Модрића због „постојања основане сумње да је починио кривично дело против правосуђа давањем лажног исказа".

Тврди се да је Модрић лагао када је сведочио и променио исказ у корист Здравка Мамића, са којим је имао потписан грађански уговор од своје 14. године. Оно што је спорно у вези са Модрићевим исказом јесте датум када је потписан анекс уговора око поделе новца добијеног на име трансфера који је Динамо добио од Тотенхема.

"Испитан у својству сведока неистинито је исказао да је анекс уговора о професионалном игрању (на основу којег му у случају преласка у други клуб припада право на поделу трансферног обештећења са фудбалским клубом из Загреба у односу 50:50 посто) потписао 10. јула 2004. године код потписивања свог првог уговора о професионалном игрању са наведеним клубом, те да је код сваког продужавања уговора о професионалном игрању с тим клубом потписивао и анекс на темељу којег му припада право на поделу трансферног обештећења", наводи се у образложењу.

Тужилаштво у Осијеку спори ову тврдњу, наводећи да је анекс о подели обештећења потписан накнадно, као и да је сам Модрић то потврдио у предистражном поступку.
Модрић, вероватно најбољи хрватски фудбалер и троструки првак Европе са мадридским Реалом, тренутно је веома омражен у хрватској јавности, управо због перципиране спреге са Здравком Мамићем. Широм Хрватске, али и у Мостару где је овај играо за Зрињски, осванули су погрдни графити упућени њему.

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 19. јун 2017, 17:03)
anonymous [нерегистровани]

I, ja bi stitio Mamica, da....

.....sam na mestu - Luke Modrica!

(понедељак, 19. јун 2017, 16:49)
anonymous [нерегистровани]

Modric je ugovor potpisivao, jos dok je bio dete, a Mamic je njega napravio milionerom, ili....

.......kako "braca" Hrvati kazu - "milijunasem"! Da nije bilo Mamica, Luka Modric bi bio niko i - nista! Dugo vec pratim fudbal, tako da je od mene ovoliko sasvim - dovoljno!