Русија савладала Нови Зеланд на старту Купа конфедерација

Фудбалери Русије савладали су екипу Новог Зеланда са 2:0 (1:0) у првом мечу Купа конфедерација у Санкт Петербургу.

Русија је на потпуно новом стадиону вредном 750 милиона евра у Санкт Петербургу пред око 65.000 гледалаца надиграла Нови Зеланд.

Домаћин предстојећег Светског првенства повео је у 31. минуту после сјајне акције. Денис Глушаков искористио је проигравање у празан простор, пребацио голмана и преследио лопту ка голу, где ју је на гол-линији закачио Мајкл Боксал, али није успео да је избаци из мреже, па му је приписан аутогол.

Русија је наставила са иницијативом, а коначан резултат поставио је Федор Смолов у 69. минуту после додавања с десне стране.

У другој утакмици Групе А у недељу ће се састати Португал и Мексико.

Отворању Купа конфедерација, који се традиционално одржава годину дана раније у земљи домаћина наредног Светског првенства, присуствовао је председник Русије Владимир Путин.

Он је свима пожелео добродошлицу и рекао да од Русије очекује знатно боље игре него у претходном периоду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи