Рикардињо: Звезда је велика, као Фламенго или Коринтијанс

Доскорашњи фудбалер Шерифа Бразилац Рикардињо треће је појачење Црвене звезде у летњем прелазном року.

Рикардињо је на стадиону "Рајко Митић" потписао двогодишњи уговор, са опцијом на још једну сезону, поставши трећи новајлија, после Марка Гобељића (Напредак) и Филипа Стојковића (Минхен 1860).

"Задовољство је бити у Звезди, много ми је о клубу причао Каду и Вујадин Савић (бивши играчи Црвене звезде прим. аут). У сваком клубу у којем сам играо оставио сам добар утисак, верујем да ће тако бити и сада случај", рекао је Рикардињо на представљању, током којег је открио да је задужио дрес са бројем 89.

Рикардињо (28) је истакао да може да игра на левој и десној страни у везном реду и у самом нападу, као и да верује да ће се брзо адаптирати у Звезди.

"Звезда је велики клуб, као Коринтијанс или Фламенго у Бразилу. На терену ћу доказати да заслужујем место у тиму. У Бразилу од играча очекују квалитет, навикао сам да високе захтеве. Имао сам успешну сезону у Шерифу, очекујем да то поновим у Звезди", навео је Рикардињо, који је у завршеној сезони имао 15 голова и 14 асистенција.

Спортски директор Митар Мркела верује да ће Рикардињо оправдати велика очекивања.

"Уме да постигне гол, креативан је, такав нам је играч потребан. Верујем да ће остати у лепом памћењу навијачима", закључио је Мркела.

Црвена звезда је у једном дану завршила два велика посла, пошто је претходно први стрелац Ричмонд Боаћи договорио продужетак сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара