Роналдови заступници: Кристијано није утајио порез

Заступници фудбалера Реал Мадрида Кристијана Роналда демантовали су да је Португалац утајио порез, након што су га шпански тужиоци оптужили да је сакрио 14,7 милиона евра. Најбољи играч света терети се да је од 2011. до 2014. године на Девичанским острвима сакрио своје приходе од права на имиџ.

"Јавни тужиоц схвата да Роналдо учествује у "офшор" структурама, као и остали фудбалери, када већину прихода добија играч, без било ког другог. Остатак прихода је пријављен у Шпанији у складу са условима. Не постоји структура за избегавање пореза. Поменута компанија је у Роналдовом власништву од 2004. године, још док је играо за Манчестер Јунајтед", поручили су из компаније Гестифуте која заступа Роналда и чији је власник познати менаџер Жорж Мендеш.

Уколико се докаже да Роналдо има кривицу, прети му казна затвора од 15 месеци, с тим да је неће одслужити између решетака јер према шпанском закону, уколико претходно није имао сличних прекршаја и ако је казна испод две године, може да је служи ван затвора.

Пре Португалца проблеме због утаје пореза имао је Лионел Меси, Нејмар, Алексис Санчез и други фудбалери који су играли или играју у Шпанији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво