Читај ми!

Партизан прославио дуплу круну

Фудбалски клуб Партизан на гала свечаности у хотелу Гранд Плаза прославио дуплу круну. Председник клуба Милорад Вучелић оценио да је "дупла круна" коју је екипа освојила у тек завршеној сезони "чиста као суза".

Фудбалски клуб Партизан је у присуству великог броја званица организовао прославу шесте "дупле круне" у својој историји.

Прослави присуствују фудбалери и стручни штаб, чланови управе клуба, Скупштине клуба, бројни бивши фудбалери, почасни председник ФШ-а Томислав Караџић и бројне јавне личности. Позиву су се одазвали бивши генерални секретар Партизана Жарко Зечевић, бивши капитен Алберт Нађ, бивши члан управе Бранко Ружић.

"Прича о Партизану је права српска прича. Били смо нападнути и морали смо да се бранимо, баш као и српски народ кроз своју историју. Имали смо и пету колону и неверне томе, биће тога и даље, али то је за нас плитак поток. Имали смо и ваљане савезнике, а не само да смо се одбранили него смо се бранећи и победили, али не на бојном пољу, него на фудбалском терену. Партизан је витешком игром освојио титулу и Куп. Те победе су више него заслужене и чисте као суза и сенка на то не може да падне", рекао је Вучелић на прослави "дупле круне" у Београду.

"Од срца честитам на спортским победама и освојеној дуплој круни. Хвала свима који су нам честитали, којима је Партизан у срцу, а хвала и онима који нису Партизановци, али су нам честитали из поштовања према спортској доминацији. Нисмо исти са неким другима, јер да смо исто, не бисмо били победници и шампиони", навео је Вучелић.

Функционери Партизана, Вучелић, спортски директор Ивица Илиев, генерални директор Милош Вазура и потпредседник Владимир Вулетић су дочекивали званице, а када су фудбалери Партизана стигли у "Краун плазу" са оба трофеја, оркестар је извео песму "Танго смрти".

Партизан је сезону завршио серијом од 37 утакмица без пораза, а на великом успеху клубу је честитао и почасни председник ФШ-а Томислав Караџић.

Он је рекао да је као пријатељ управе клуба дошао да прослави "дуплу круну", али да Партизану никада није помагао да освоји трофеје.

"Волео бих да ми један судија каже да сам му рекао да некога заустави или да некоме помаже. То је прича за појединце и клубове. Већ деценију Звезда нема тим, има много унутрашњих проблема и док их не реши, увек ће говорити да су Савез и председник или суђење криви. Када буде једног дана играла боље и на домаћој и на европској сцени, ти проблеми биће иза нас", рекао је Караџић.

Он је рекао да ништа посебно не помаже садашњој управи Партизана и да избегава инсинуације на тему да "даљински управља клубом".

"Партизан има добру управу, добру екипу, имали су доброг тренера и ја им желим да што пре стигну до Лиге шампиона и групне фазе", навео је Караџић.
Упитан о "посебном третману на финалу Купа, пошто је у ложи имао фотељу", Караџић је рекао да то није тражио, да су му "подвалили пријатељи" и да ће следећи пут тражити обичну столицу.

Окупљенима се путем видео поруке обратио и бивши тренер Партизана Марко Николић, који је после освајања "дупле круне" напустио клуб и прешао у мађарски Видеотон. Он је рекао да капитен Саша Илић има задатак да уведе екипу у Лигу шампиона.

Капитен Партизана Саша Илић рекао је да мисли да екипа може да се пласира у Лигу шампиона.

"Да не причамо много о будућности већ да се концентришемо на утакмице које следе. Много је лепо славити 'дуплу круну'. Надам се да ћемо се добро припремити, жеља свих нас је да се пласирамо у Лигу шампиона, а после тога да још једном прославимо овако нешто", рекао је Илић.

Током музичког програма своје нумере извеле су групе Легенде и Неверне бебе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи