Иран обезбедио пласман на Светско првенство у Русији

Фудбалска репрезентација Ирана пласирала се на Светско првенство у Русији 2018. године, пошто је у Техерану победила Узбекистан са 2:0, у шестом колу Групе А у азијским квалификацијама.

Голове у победи Ирана над Узбекистаном постигли су Сардар Азмун у 23. минуту и Мехди Тареми у 88. минуту.

Иран се пети пут пласирао на Светско првнство, а први пут ће учествовати на два узастопна Мундијала.

Иран је први у Групи А у азијским квалификацијама са 20 бодова и два кола пре краја има осам бодова више од трећепласираног Узбекистана и сигурно ће као први отићи на Мундијал.

Прве две екипе иду даље, а друга је Јужна Кореја са 13 бодова, али и утакмицом мање.

Екипа Ирана није примила гол у квалификацијама, а са клупе је од 2011. године предводи бивши тренер Реал Мадрида и репрезентације Португала Карлос Кеирош.

Иран је друга екипа која се до сада пласирала на Светско првенство, после Бразила. Русија као домаћин већ је обезбедила учешће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво