Партизан убедљив у Крушевцу, Звезда победила Банат

У утакмицама 13. кола Јелен Супер лиге постигнути су следећи резултати:

Борац Чачак - Јагодина 2:1
стрелци: Продановић,16.мин;Коцић,41.мин;Павловић 64.мин

Напредак - Партизан 0:4
стрелци: Богуновић,7.мин;Мореира, 20,37. мин;Диара 76. мин

ОФК Београд - Хајдук Кула 2:0
стрелци: Лазаревић 52.мин; Миловац 63.мин

Војводина - Јавор Хабитфарм 1:0
стрелци:Ђурић 67.мин

Црвена звезда - Банат 2:1
стрелци: Лазетић 13.мин; Срећо 14. мин; Томовић 43.мин

Фудбалери Црвене звезде победили су Банат са 2:1, у 13. колу Јелене Супер лиге Србије и задржали се на трећем месту на табели.  Звезда је повела голом Николе Лазетића у 12 минуту, али је Банат само минут касније изједначио поготком Милана Срећа. Победнички гол за Звезду постигао је у 41. минуту Ненад Томовић.  Малобројна публика могла је да види два потпуно различита полувремена. Звезда је у првом потпуно доминирала и у првих 10 минута имала је три солидне прилике, а први гол је постигнут пошто је Лазетић посло дуплог паса са Клеом протурио лопту испод голмана Баната Дејана Богуновића.

Гости су ипак изједначили само минут каснијне када је Срећо из слободног ударца са 20 метара погодио горњи леви угао противничког гола.  Погодак Баната није зауставио иницијативу домаћих фудбалера. Налети Звезде су се после неколико пропуштених прилика испалатили у 41. минуту, када се Томовић добро убацио из другог плана, претрчао троицу противничких фудбалера и са 15-так метара погодио доњи леви угао гола противника.

Наставак игре, међутим, донео је потпуни пад у игри обе екипе, па првих пола сата није избуђења. Прву прилику је у 74. минуту имао резервиста Звезде Ибрахим Соме, али је његов шут главом изблокиран у последњем тренутку.  Лоша игра у других 45 минута могла је Звезди да се освети у финишу, пошто је Банат имао три шансе, од којих две последње у судијској надокнади. Први пут је гол Звезде спасао голман Саша Стаменковић, а други пут штопер Ибрахим Гај.

Навијачи Звезде су већим делом утакмице вређали новог председника клуба Ден Тану, а био је итакнут и транспарент на енглеском са натписом "Јенки иди кући". "Делије" су такође вређале и Ден Таниног ривала на, у четвртак одржаним изборима, Зорана Бингулца.

Утакмица измећу Рада и Чукаричког Станком, која је требало да се одигра у недељу, неће бити одиграна одлуком дисциплинских органа Заједнице Сурперелигаша који су суспендовали Чукарички Станком, због неисплаћеног дуга бившем фудбалеру Станку Поледици. 

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво