Ђукић: Вратио сам се у највећи клуб, први циљ је Лига шампиона

Нови тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да се вратио у највећи клуб у Србији и да у складу са тиме мора да игра офанзиван фудбал и јури оба домаћа трофеја, а први циљ пред себе поставио је пласман у Лигу шампиона.

Ђукић је потписао двогодишњи уговор и вратио се на клупу црно-белих после деценије рада у иностранству.

"Као да није прошло 10 година, срећан сам што сам поново кући у свом клубу. За мене је Партизан велика ствар, желим да наставим тамо где сам стао. Поносан сам када причају како је играо Партизан под мојим вођством. И сада имамо добар тим, учинићемо све да направимо успех у домаћим и међународним такмичењима", рекао је Ђукић на представљању на стадиону Партизана.

Он је додао да познаје садашњи играчки кадар и да има добру "подлогу" за добре резултате.

"Нисам дошао да измислим нешто, већ да испуним циљеве. Партизан је највећи и морамо да испунимо све захтеве навијача, освајамо титуле... Честитао бих мом претходнику Николићу на врхунском послу, освојио је дуплу круну и морамо да наставимо тај посао. Партизан мора да се надограђује свакога дана и не плашим се тог изазова. Имамо материјал", нагласио је Ђукић.

Према његовим речима, није могао да добије бољу понуду од Партизанове.

"Партизан је велико име у свету, напад на Лигу шампиона је наша обавеза. Мислим да не могу да имам већу понуду, Партизан је светиња. Нисам Мирослав Ђукић, већ Мирослав Ђукић – тренер Партизана, и морам да се понашам у складу са тим. Партизан не може само да побеђује, већ и да добаро игра фудбал", казао је нови тренер.

Новинаре је интересовало зашто је претходна два пута одбијао позиве челника из Хумске.

"Ситуација није била адекватна, није се знало ко је у управи... Човек сам фудбала, нисам препознао тренутак. У овом моменту је идеална ситуација, позитивна атмосфера и енергија, услови за модеран Партизан", рекао је Ђукић.

Према његовим речима, српском фудбалу нису потребна препуцавања челника клубова и Савеза, већ да сва пажња буде усмерена на фудбалере.

"Сами обарамо рејтинг нашој лиги. Доста живимо од продаје младих играча и ми сами блатимо нашу лигу, уместо да им дајемо више на важности и да играчима дамо простор. Не бих знао сада да набројим 20 играча из Суперлиге, провлаче се функционери. Такав случај није у Шпанији, мало ко зна председника Барселоне", навео је он.

Ђукић се осврнуо и на своју реченицу од пре 10 година да "никад неће радити у српском фудбалу".

"Погрешио сам, у љутњи и бесу сам тако нешто рекао. Партизан и Србија су моја кућа", речи су Ђукића.

Спортски директор Ивица Илиев изразио је задовољство због доласка Ђукића, истакавши да се прави моћан Партизан.

"Показали смо фудбалској Србији и Европи стабилност клуба, идеју и жељу да будемо моћни. Ово је најбољи доказ величине клуба, фудбал који је Партизан играо под Ђукићем важи за најбољи у последњих 20 година у нашој земљи", закључио је Илиев.

Фудбалери Партизан 12. јуна почињу припреме за поход на пласман у Лигу шампиона и одбрану дупле круне.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара