Читај ми!

Хадерсфилд после пенал драме у Премијер лиги

Фудбалери Хадерсфилда пласирали су се у Премијер лигу, пошто су у плеј-офу за пласман у елитно енглеско такмичење савладали Рединг после извођења пенала 0:0 - 4:3.

 

Хадерсфилд се пласирао у елитно такмичење први пут после 45 година, у најскупљој утакмици светског фудбала, чија се вредност процењује на најмање 220 милиона долара.

Хадерсфилду, троструком шампиону Енглеске од 1924. до 1926. године, победу је из последњег пенала донео Кристофер Шиндлер. У регуларном делу и после продужетака није било голова.

Хадерсфилд је 49. клуб који ће се такмичити у Премијер лиги, која је основана 1992. године.
Пласман у Премијер лигу донеће Хадерсфилду најмање 220 милиона долара од наградног фонда и телевизијских права у Премијер лиги, најбогатијој лиги света.

"Можемо да пружимо наду многима. Мањи клубови могу да наставе да верују да могу да остваре немогуће", рекао је председник клуба Дин Хојл.

Тренер Дејвид Вагнер преузео је Хадерсфилд 2015. године, када је дошао из Борусије из Дортмунда, где је био тренер резервног тима. Он је те године успео да сачува Хадерсфилду друголигашки статус, а екипа је сезону завршила на 19. месту.

Уз мали буџет, бивши репрезентативац САД доводио је играче на позајмицу из Немачке, а ову сезону Хадерсфилд је завршио на петом месту, два места иза Рединга. Вагнер ће следеће сезоне у Премијер лиги предводити тим против тренера попут Јиргена Клопа из Ливерпула, са којим је радио у Дортмунду. Они су дугогодишњи пријатељи.

"Веома сам срећан јер су, када сам дошао, људи говорили да немам искуства, да немам искуства у британском фудбалу, да немам искуства са играчима и увек сам морао да се борим против тога. Доказано је да је искуство важно, али да није пресудно. То су срце и жеља", рекао је 45-годишњи Вагнер. Рединг, кога предводи бивши дефанзивац Манчестер јунајтеда Јап Стам, последњи је пут играо у елитном енглеском такмичењу у сезони 2012-2013.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво