Пре 26 година Звезда је у Барију покорила Европу

На данашњи дан, пре тачно 26 година, направљен је највећи успех југословенског и српског фудбала, када је Црвена звезда постала првак Европе.

У финалу Купа европских шампиона на стадиону Свети Никола у Барију Звезда је после пенала победила Олимпик из Марсеља са 5:3 (0:0) и ушла међу "бесмртне" шампионе Старог континента.

Капитен и голман Стеван Стојановић одбранио је први пенал у серији Аморосу, из Звезде су сви били прецизни (Просинечки, Бинић, Белодедић, Михајловић и Панчев), па је популарни Дика дигао "ушати трофеј" у ваздух.

Пре финала пред црвено-белима су падали Грасхоперс (1:1, 4:1), Ренџерс из Глазгова (3:0, 1:1), Динамо Дрезден (3:0, 2:1) и минхенски Бајерн (2:1, 2:2).

Тренер Љупко Петровић у историјском мечу одлучио се за дефанзивну тактику која је на крају донела резултат, а играли су: Стеван Стојановић, Владимир Југовић, Душко Маровић, Рефик Шабанаџовић, Миодраг Белодедић, Илија Најдоски, Роберт Просинечки, Синиша Михајловић, Дарко Панчев, Дејан Савићевић (Влада Стошић) и Драгиша Бинић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво