Кротонеов бег из Серије Б, Емполи пао на Сицилији

У последњем колу Серије А, фудбалери Кротонеа успели су да опстану у лиги, пошто су савладали Лацио са 3:1. Емполи се сели у нижи ранг, пошто је изгубио од одавно прежаљеног Палерма са 2:1.

Уочи последњег кола, Кротоне је имао 31 бод, један више од Емполија. Дакле, судбина је била у рукама (ногама) фудбалера Емполија, али су упрскали у одлучујућих 90 минута сезоне.

Кротоне је савладао Лацио са 3:1. Налини је у 14. минуту донео предност домаћину, Фалчинели удвостручио осам минута касније. Имобле је са пенала смањио у 26. минуту, али је Лацио остао са играчем мање већ у 42, пошто је два жута картона зарадио Бастос.

Налини је оверио победу домаћина у 60. минуту. Међутим, упркос победи, све је зависило од резултата у Палерму.

Тамо није било голова до 75. минута, када је домаћин повео голом Несторовског. Бруно Енрике је повисио у 82. минуту, а пораз Емполија је ублажио три минута касније Раде Крунић.

Кротоне са 34 бода остаје у Серији А, док ће Емполи са 32 у нижи ранг такмичења. Палермо ће такође у Серију Б, пошто је заузео 19. место са 26 бодова.

Лацио је заузео на крају сезоне пету позицију.

"Ватромет" је виђен у Торину, где је истоимени клуб савладао са 5:3 екипу Сасуола. Пет голова је виђено у првом полувремену!

Боје је донео предност домаћину у шестом минуту, а изједначио је Дефрел у 14. Басели је поново разгалио домаће навијаче у 22, али је Дефрел постигао други гол и донео изједначење у 40. минуту.

Ипак, Торино је на одмор отишао са предношћу, пошто је у надокнади времена првог дела игре гол постигао Де Силвестри.

У наставку су погодили Фалке и Белоти, а хет-трик је комплетирао Дефрел.

Торино је сезону завршио на деветом месту, Сасуоло на 12.

У Милану, Интер је савладао Удинезе резултатом 5:2. "Нероазури" су кренули силовито од самог старта, па су на одмор отишли са три гола предности - погађали су редом Едер, Перишић и Брозовић.

Едер је у наставку постигао још један гол, док је пети гол Интера дело гостујућег играча - Анђеле. Образ гостију сачували су Балић и Запата.

Нова сезона без европских такмичења за Интер, који је завршио на седмој позицији. Удинезе је13.

Фиорентина је одиграла нерешено 2:2 са Пескаром, иако је "виола" добар део меча играла без Кијезе, који је због два жута картона напустио терен у 38. минуту.

Капрари је донео предност гостима у 15. минуту, повисио је Бехабек у 65. Међутим, бод тиму из Фиренце донели су Сапонара у 66, и Већино у 85. минуту.

Фиорентина је сезону завршила на осмом месту, док је Пескара последњепласирана.

Наполи је у гостима победио Сампдорију са 4:2, али ће до Лиге шампиона морати преко квалификација.

Мертенс, Инсиње, Хамшик и Каљехон су погађали за госте, а Кваљарела и Алварез за домаћина.

Сампдорија је десета са 48 бодова, док је Наполи на крају трећи са 86.

А Рома ће директно у Лигу шампиона, пошто је са 3:2 савладала Ђенову, па је тако дошла до 87. бода.

У првом данашњем мечу, Каљари је савладао екипу Милана са 2:1. "Росонери" ће у квалификације за Лигу Европа са седмог места, док је Каљари сезону завршио на 11. позицији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво