Жалба Радничког Уефи због лиценце за Младост

Фудбалски клуб Раднички из Ниша жалиће се Европској фудбалској унији (Уефа) због одлуке Фудбалског савеза Србије да Младости из Лучана додели лиценцу за европска такмичења, рекао је председник Скупштине Радничког Радан Илић.

Младост је завршила на табели изнад Радничког и да није добила лиценцу нишка екипа би играла у квалификацијама за Лигу Европе.

Илић је у изјави достављеној агенцији Бета рекао да у нишком клубу сматрају да Младост није испунила услове за добијање лиценце зато што дужи низ година послује мимо прописа и закона с блокираним жиро рачуном, што комисија ФСС-а није желела да уважи.

"Очекујемо да Уефа уважи примедбе Радничког и не додели лиценцу клубу из Лучана зато што, по правилнику те организације, не испуњава услове за добијање исте", рекао је Илић.

Комисија за жалбе у поступку лиценцирања клубова ФСС одлучила је да лиценце за такмичења у организацији Уефе изда новосадској Војводини, Младости из Лучана и Радничком из Ниша. Та одлука значи да ће у квалификацијама за Лигу Европе играти Војводина и Младост, а да је Раднички остао без Европе.

"Фудбалски савез Србије ће до 31. маја проследити одлуку о лиценцама Уефи, а ми ћемо се жалити код Уефе. Предочићемо све оне чињенице које смо предочили и ФСС-у, а које се тичу неправилности у поступку доделе лиценце Младости из Лучана", рекао је Илић у изјави достављеној агенцији Бета.

Илић је, на крају навео, да су у Радничком "непријатно изненађени тиме да се наставило с политиком игнорисања и гурања проблема испод тепиха".

"То највише штети српском фудбалу", рекао је председник Скупштине фудбалског клуба Раднички.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара