Читај ми!

Лиценце за Војводину и Младост из Лучана

Комисија за жалбе у поступку лиценцирања клубова Фудбалског савеза Србије одлучила је да лиценце за такмичења у организацији Уефе изда новосадској Војводини, Младости из Лучана и Радничком из Ниша.

Комисија је навела да су ти клубови у потпуности испунили свих пет критеријума у жалбеном поступку, односно спортске, инфраструктурне, персонално-административне, правне и финансијске.

Како се додаје, документација је разматрана на основу извештаја експерата за сваки од поменутих критеријума.

Ова одлука Комисије значи да ће Србију у европским такмичењима наредне сезоне, поред Партизана и Црвене звезде, представљати још Војводина и Младост.

Комисија је истакла да је у поступку учесвовало 11 клубова, а да је издато девет лиценци, што представља најбољи резултат од када се спроводи поступак лиценцирања. Те лиценце су, такође, и неопходан услов за наступ клубова у наредној такмичарској сезони у Супер лиги, додаје се.

Комисија ФСС је, на крају, навела да је током поступка лиценцирања "примећена активност појединих клубова која се није испољавала у претходним годинама".

"Наиме, одређени број клубова се, супротно спортском фер-плеју, обраћао администрацији за лиценцирање, као и јавности, одређеним проценама да ли остали клубови, учесници у поступку, испуњавају критеријуме или не са намером да на крају такмичарске сезоне доведу у питање регуларност такмичења и остварене резултате на терену", наводи се.
"То свакако може да угрози сам поступак лиценцирања, јер сви подаци који се налазе у досијеима клубова представљају пословну тајну и о тим подацима је упозната само администрација за лиценцирање. Комисија се приликом одлучивања о одобравању лиценци придржавала искључиво захтева Правилника о лиценцирању за такмичења у организацији Уефе", додаје се у саопштењу Комисије.

Администрација за лиценцирање ће у предвиђеном року, до 31. маја, обавестити надлежни сектор у оквиру Уефе који клубови су са територије ФСС добили лиценце за учествовање у такмичењима у организацији Уефе.

Поступак пријема у клупска такмичења Уефе потпада под искључиву надлежност органа те организације, који доносе коначну одлуку о пријему клуба у такмичење, закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво