Николић: Обавеза је да сезону завршимо на прави начин

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да његова екипа можда мало растерећено дочекује финале Купа Србије са Црвеном звездом, после освајања шампионске титуле, али да има огромну обавезу да сезону заврши на прави начин.

"Дерби је најлепша, најважнија и највећа утакмица нашег фудбала, једна од ретких добрих ствари које су остале у нашем фудбалу. Ово ће бити прилика да уживамо у судару две добре екипе, најбољих играча у Србији. Дерби је сам по себи огромна инспирација и привилегија за сваког учесника. Са великом радошћу ишчекујемо утакмицу. Можда смо мало растерећени освајањем титуле, али имамо огромну обавезу да сезону завршимо на прави начин", рекао је Николић на заједничкој конференцији за новинаре у Београду.

Фудбалери Партизана играју у суботу од 18 часова на свом стадиону против Црвене звезде у финалу Купа Србије. Партизан брани трофеј и покушаће да освоји "дуплу круну", пошто је прошле суботе освојио шампионску титулу.

Николић је рекао да је притисак исти као и пред сваки "вечити" дерби, али да "ова утакмица има посебну тежину јер су се екипе до последњег атома снаге бориле за шампионску титулу".

Додао је да никада није потцењивао Куп такмичење и да остаје мали жал пошто је у прошлом мандату дошао до финала, али није учествовао у њему, па има "безброј мотива".

Имали смо тежак пут до финала, Вождовац, Напредак и Војводина, скоро па да теже није могло да буде, а најтежи могући противник је у финалу. Очекујем добру атмосферу, мотивацију играча Партизана на нивоу какав дерби изискује. У серији смо од 36 утакмица без пораза, мало сам досадан са тим податком, али морам да одам признање својим играчима. Тражим од њих да последњи пут ове сезоне квалитете донесу на терен", рекао је Николић.

"Чињеница је да смо задовољни титулом, можда и растерећени. Остварили смо најважнији циљ, али морамо да имамо довољно поштења у себи да публици приредимо још једну радост", додао је тренер црно-белих.

Звезда је променила тренера, уместо Миодрага Божовића екипу води Бошко Ђуровски, па је Николић, упитан шта очекује, рекао да су играчи главни актери утакмице, а не тренери.

"Питање је колико је Звезда у стању да промени за тако кратак период. Нешто сигурно јесте. Избор играча пре свега и њихове карактеристике су основна разлика. Све остале детаље морамо да сачувамо за нашу свлачионицу", рекао је.

Упитан да ли његови играчи вежбају пенале, Николић је одговорио одрично.

"Али апсолутно имам идеју ко може да шутира ако до њих дође. У финалу Купа се играју и продужеци", додао је он.

Николић до сада није изгубио "вечити" дерби, а упитан да то прокоментарише, рекао је: "Код нас се размишља само о победи. Кроз такав начин размишљања смо очврснули. Сваки дерби је прича за себе, нови мотиви и нова, надам се, лепа фудбалска прича је испред нас", казао је тренер српског шампиона.

Он је истакао да је Бразилац Евертон Луиз спреман за утакмицу, али није желео да одговори на питање ко ће подићи пехар у суботу, капитен Саша Илић или његов заменик Мирослав Вулићевић.

"Свако размишљање о пехару и прослави је пут ка поразу. Немамо право да размишљамо на тај начин", рекао је он.

Николић је поновио да свако ко је играо у Партизану или Звезди зна какав је то притисак и да "ономе ко не може да се избори са притиском, да му ту није место".

Фудбалер Партизана Мирослав Вулићевић рекао је да екипа има много мотива и обавезу да одбрани Куп.

"Мало смо испражњени после освајања титуле, али имамо прегршт мотива да се прикажемо у правом светлу. Имамо обавезу да се одужимо навијачима. Спремни смо да најбоље могуће крунишемо ову сезону. Сваки дерби је посебан, одлучују ситнице. Трофеј је у питању, а овај дерби ће донети нешто ново као и сваки. Притиска увек има када се игра дерби. Очекујем сјајно навијање", рекао је Вулићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара