Ђуровски: Морамо да нађемо снагу после изгубљене титуле

Тренер Црвене звезде Бошко Ђуровски рекао је да очекује да његови фудбалери нађу снагу и мотивацију после губитка титуле, како би победили Партизан и освојили Куп Србије.

"Очекујем да после изгубљене титуле нађемо снагу и мотивацију да освојимо трофеј у Купу. Очекујем поштену борбу, па нека победи бољи. Очекујем добру утакмицу и спектакл, и сви актери дербија морају да буду на нивоу", рекао је Ђуровски на конференцији за новинаре.

Звезда ће у суботу од 18.00 играти против "вечитог" ривала Партизана у финалу Купа Србије на стадиону у Хумској.

Црвено-беле је у претходна три дербија ове сезоне водио Миодраг Божовић и Партизан има две победе уз једну нерешену утакмицу.

"Гледао сам све дербије ове сезоне. Партизан има своју препознатљиву игру откако је дошао Марко Николић. Добро су организовани, али пробаћемо да извучемо поуке из ранијих пораза. Нисам дуго на клупи Звезде, али сам за кратко време успео да, надам се, нешто поправим. Очекујем да играчи послушају шта тражим од њих па ћемо видети шта ће бити после утакмице", казао је Ђуровски.

Он је казао да је упознат са квалитетом Партизана, али да неће јавно откривати мане "вечитог" ривала.

Тренер Црвене звезде је навео да играчи црвено-белих сами траже да вежбају пенале после тренинга и да "нема проблема" када је о томе реч, као и да је "у фудбалу све могуће".

Ђуровски је истакао да притисак не би требало да представља проблем.

"Ко не може да поднесе притисак, не треба да се бави спортом или игра у Звезди или Партизану. То не игра улогу. Играчи су ти који понашањем треба да направе разлику. Као играч и тренер играо сам финала, знам какав је то осећај, поготово за играче Звезде и Партизана када се састају", рекао је Ђуровски.

Жребом је одлучено да ће Партизан бити домаћин, а Ђуровски је казао да је желео да се игра на Звездином стадиону.

"Желео сам да играмо на нашем стадиону јер би било више публике. Али ништа мање нисам задовољан што играмо на стадиону Партизана. Очекујем пун стадион", додао је тренер црвено-белих.

Капитен Црвене звезде Александар Луковић рекао је да Партизан има благу психичку предност.

"Партизан улази са благом психичком предношћу. Остала је још једна утакмица на крају, трофеј је у питању, без обзира на то што можда има мањи значај од првенства. Само то нам је остало и даћемо све од себе да освојимо Куп. Фокусирани смо на терен и да одиграмо што боље", рекао је Луковић.

Он је казао да веће шансе има она екипа која "буде паметнија" и која замисли боље спроведе у дело.

"Утакмица са Партизаном је посебна и дефинитивно најбоља за играње. Ко буде концентрисанији, мање грешио и боље ушао у утакмицу има веће шансе да победи. Ми смо ту да поштујемо тренерове идеје", казао је Луковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво