Шекуларац: За своје пропусте Звезда кривце тражи у другима

Легендарни фудбалер Црвене звезде, Драгослав Шекуларац, рекао је да управа тог клуба за своје пропусте тражи кривце у другима и да се снага екипе показује једино на терену, где су, како је оценио, црвено-бели били слаби, посебно због промашаја приликом куповине играча.

"Гледам како се оно што су генерације стварале деценијама урушава несхватљивим саопштењима која наносе несагледиву штету угледу и имиџу Црвене звезде. То није и не сме бити манир клуба који је постао највећи зато што је имао мудре и способне челнике, а не оне који су стварали непријатеље. А ова Звезда је отворила милион фронтова, тражећи у другима кривце за своје пропусте", рекао је Шекуларац агенцији Бета.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић оптужио је недавно Фудбалски савез Србије и Партизан да су Звезди отели титулу.

"Мене је као звездаша било срамота после свих тих напада, јер једина истина је она на терену, а тамо су се видели сви промашаји и пропусти људи који су одговорни за формирање тима. За разлику од Партизана, што је мени тешко да признам, направили смо много промашаја у куповини играча, пре свега странаца веома сумњивог квалитета. И то се најбоље видело у најјачим утакмицама. Изгубили смо два дербија, а могли смо и трећи да нисмо постигли гол из гол-аута. И сада, како бисмо сакрили оно што се не може сакрити, пљујемо Фудбалски савез, омаловажавамо Партизан и само себе мажемо блатом", рекао је Шекуларац.

"Сећам се неких других времена, то није био манир Црвене звезде, напротив. Ми смо били пример како се један клуб опходи према ривалима, институцији Савеза. Сада видим да имамо веће католике од папе, људе који нису звездаши а воде Звезду. С друге стране, криво ми је због навијача, познајем све вође, поштујем оно што чине за Звезду, снагу коју дају тиму, али немаш квалитет на терену", додала је друга Звездина звезда.

Шекуларац је рекао и да се у медијима више појављују челници Звезде него сами играчи и да "ту нешто није у реду са клубом" и додао да је клубу потребан јак тим за европска такмичења.

"Мене би, да сам функционер, било срамота да играчи буду у мојој сенци. То Звезда никада себи није дозвољавала, а када се прича о тиму, Звезди треба тим за Европу, а не за Србију. Звезду само Европа чини великом. Тек тамо се види да су сви напади и оптужбе на рачун Савеза и његових институција, Партизан и остале клубове, потпуно бесмислени. Звездин навијач хоће велике европске утакмице, али са оваквим начином рада, погрешним проценама и сталним сукобима, то се не постиже", навео је он.

Шекуларац је најавио и да ће доћи на предстојећу седницу Скупштине клуба.

"Немам ништа против Терзића, добиће мој глас, ако треба. Лепо се облачи, има стила, видим и енергију, али он мора да зна да ово што сада ради није добро за Црвену звезду. Звезда своју слику треба да ствара на терену, јер тамо се све види, а не да се прави ријалити од клуба. Звезда је институција, а до статуса највећег клуба свакако није стигла срамним саопштењима и оптужбама на рачун свакога, него снагом на терену. А тамо смо били слаби и то је истина која боли сваког звездаша, мене првог", рекао је Шекуларац.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво