Звезда убедљива против Радничког

Фудбалери Црвене звезде победили су Раднички са 4:0 у последњем колу Супер лиге, у којој нису успели да одбране титулу шампиона Србије.

Звезда после последњег, 37. кола српског првенства има 55 бодова, три мање од "вечитог" ривала Партизана. Раднички је пети са 32.

Троструки стрелац за црвено-беле против Радничког на стадиону "Рајко Митић" био је Ричмон Боаћи, који је голове дао у 18, 48. и 61. минуту. Погодак је постигао и Марко Петковић у 90.

Звезда је доминирала пред званично 11.280 гледалаца на стадиону "Рајко Митић", а победа против Радничког могла је да буде и много убедљивија, пошто су играчи домаћег тима три пута погађали пречку.

Боаћи је био посебно расположен. Нападач из Гане је код сва три гола одлично реаговао после добрих додавања саиграча и рутински савладао голмана Радничког Владимира Бајића.

Црвено-бели су на полувремену водили 1:0, а могло је да буде и убедљивије, али су Боаћи и Михаило Ристић погађали пречку.

Фудбалери домаћег тима су на почетку другог дела брзо постигли нови погодак, потом су контролисали игру и дали и трећи, док Раднички није имао шанси.

Коначан резултат постављен је у 90. минуту, после лепе акције неколико играча црвено-белих, а коју је завршио десни бек Марко Петковић за убедљиву победу на крају сезоне Супер лиге.

Звездини фудбалери су аплаузом и овацијама свих присутних навијача испраћени са терена после утакмице, уз повике "шампиони".

Звезда ће имати прилику да ове сезоне освоји трофеј, пошто ће у суботу играти финале Купа Србије против Партизана.

У осталим мечевима плејофа Војводина је победила Јавор са 1:0 и заузела треће место, са 12 бодова мање од Звезде.

Младост је плеј-оф групу завршила на четвртом месту, што значи да је резултатски обезбедила квалификације у Лиги Европа.

Напредак и Вождовац одиграли су 1:1 у Крушевцу, у мечу без резултатског значаја. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи