Ливерпул куца на врата Лиге шампиона

Фудбалери Ливерпула савладали са 3:0 у последњем колу Премијер лиге, чиме су се пласирали у квалификације за Лигу шампиона. Арсенал, после 20 година, без елитног такмичења. Хари Кејн са нова три гола најбољи стрелац лиге.

На Енфилду ће се наредне сезоне, по свему судећи, затрести мушема Лиге шампиона. "Црвенима" је у последњем колу био довољан бод како би осигурали четврто место, а они су освојили сва три.

Вајналдум је у надокнади првог дела игре затресао мрежу гостију, а победу су потврдили у наставку Кутињо и Лалана.

Директно у Лигу шампиона пласирао се Манчестер сити, пошто је са 5:0 добио Вотфорд у гостима.

Арсенал је, после пуних 20 година, остао без елитног европског клупског такмичења, упркос победи над Евертоном 3:1. Екипа из Лондона је славила иако је од 14. минута играла без Лорана Кошчелнија, који је добио директни црвени картон због грубог старта.

Евертон је седми и следеће сезоне ће играти у квалификацијама за Лигу Европа.

Другопласирани Тотенхем је у гостима "прегазио" Хал 7:1 уз хет-трик Харија Кејна, који је тако сезону завршио као најбољи стрелац Премијер лиге, са 29 голова, четири више од Ромелуа Лукакуа из Евертона, који је данас Арсеналу дао гол из пенала.

Шампион Челси је сезону завршио победом код куће од 5:1 над "фењерашем" Сандерлендом.

У Лиги Европа ће следеће сезоне играти и Манчестер јунајтед, који је данас победио Кристал Палас 2:0. "Ђаволи" ове недеље играју финале Лиге Европа против Ајакса, и ако победе, пласираће се у Лигу шампиона следеће сезоне.

Из лиге су и пре последњег кола испали Хал, Мидлсбро и Сандерленд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи