Терзић: Кокеза помогао Партизану да освоји титулу

Генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић оптужио је председника Фудбалског савеза Србије Славишу Кокезу да је помогао Партизану да освоји титулу шампиона.

"Тешко је остварити циљеве (титула и финансијска стабилизација) када испред себе имате два озбиљна противника, вечити ривал Партизан, који никад не треба да се потцени, поготово кад је појачан са председником ФСС Славишом Кокезом ове сезоне", рекао је Терзић новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Терзић је истакао да је Кокеза "умислио да је ФСС његов ратни плен", као и да је "неформални газда" Партизана.

"Дешава нам се оно што се дешавало кад нисам био у клубу, кад је Савез водио Томислав Караџић. Рекао сам пре годину дана да ћемо жалити за Караџићем. Тај човек је умислио да је ФСС његов ратни плен. Он је и неформални газда Партизана и то цела Србија зна. Цела Србија зна шта чини и шта је чинио ових шест месеци да би Партизан постао шампион", рекао је Терзић.

Он је навео да је Звезда имала сезону за понос.

"Регуларни део смо завршили са шест бодова више од Партизана. Имамо само три пораза и можда ћемо доћи у ситуацију да не освојимо титулу. Није се тај Партизан тако утегао да гази. То је Партизан који личи на Партизан у ери Томислава Караџића. Све што је побеђивао у тих 35 утакмица, имао је пријатељске клубове, судије, чувене прелазе у које се не разумем и ветар у леђа председника ФСС", рекао је Терзић.

"Обистинило се оно на шта сам упозоравао, медијска хајка, спрега ФСС и Партизана, која је дала резултате. Видећемо колико ће Звезда бити у стању да им стане на пут", додао је он.

Генерални директор Звезде је истакао да је тај клуб "поништен ове сезоне" и да не замера Кокези што навија за Партизан, већ што злоупотребљава функцију.

"Ако не прихватите њихова правила игре, бићете поништени, а Звезда је поништена у овој сезони, а све због болесне амбиције Кокезе да мора да буде председник ФСС и контролише све, и Партизан и Звезду. Не замерам му што као грађанин навија за Партизан и што му је повређена сујета јер је отеран од стране навијача из Звезде, али му замерам што злоупотребљава функцију", рекао је Терзић.

Терзић је навео да је Звезда "превише велики клуб да би ћутала и додворавала се било коме".

Према његовим речима, серија Партизана од 35 утакмица без пораза се десила "по истом сценарију као када је шест пута узастопно освајао титулу".

"Перцепција јавности је потпуно искривљена, а то су спин мајстори из Партизана су модел Душка Вујошевића из кошаркашког пренели на фудбалски клуб. Иза леђа баш свих су радили покварен део посла који је прошао незапажен у медијима. Док год сам у Звезди, борићу се против свакога ко буде радио на штету Звезде. Нисмо имали елементе и механизме да се изборимо против самовоље председника Савеза. Морају се искључити неспортски фактори који из личних интереса покушавају да руинирају Звезду", рекао је Терзић.

Он је казао да је Кокезиним одласком са места потпредседника Звезде у августу 2015. године почела спрега са Партизаном.

"Већ две године руши Звезду, а не само годину дана откако је председник Савеза. Звезда је покренула револуцију у Србији, подигла фудбалски народ на ноге да се смени Караџић. Али оног момента када је Кокеза отишао из Звезде, он се тог момента слизао са Караџићем и само наставио његовим путем. Од августа 2015. године они су једно", казао је Терзић.

Као један од примера односа, поменуо је жреб за домаћинство финала Купа Србије ове сезоне и навео да га не би изненадило да Комисија за жалбе ФСС дозволи Партизану да у последњем колу против Младости игра пред публиком. 

"Свесни смо и топлих куглица и свега, али нисмо очекивали да ће се играти на нашем стадиону. Не би ме изненадило да Комисија за жалбе дозволи Партизану да игра пред публиком", рекао је директор црвено-белих.

Терзић је поновио да је затекао дуг од 52 милиона евра када је дошао у клуб, а да ће он за неколико недеља бити између 25 и 26 милиона, као и то "да је чуо" да је и Партизан дошао на тај ниво дуга.

"Док год Звезда буде морала да продаје најбоље играче да би стабилизовала финансије, биће изузетно тешко да се осваја титула. Треба да гледамо у своје двориште. Имамо разлога за понос на све што смо урадили да Звезда зна шта хоће, да има невероватно младе и талентоване играче, чија вредност превазилази тржишну. Звезда је стабилна јер има играче. То је као кад фирма има дуг 25 милиона евра, а робу у магацину која вреди 25 милиона евра", рекао је он.

Терзић је истакао да ће "свима доћи крај" и да му је циљ да Звезду остави у бољем стању него што ју је затекао, али је навео да му "остаје горак укус" што је "титула отета на перфидан начин" иако је упозоравао сараднике да ће се то десити.

"Није смак света ако Звезда не буде шампион. То није једини параметар који одређује успешност рада. Имамо много ствари којим можемо да се похвалимо, да Звезда има здраву перспективу као што има. Ја као професионалац осећаћу да Звезда има неуспешну сезону када не освоји титулу. Тако морају сви да поставе ствари да би са највишим амбицијама ушли у сезону", рекао је Терзић.

Генерални директор црвено-белих је додао да су 4. и 5. јуна избори у Звезди, после којих ће бити одржана седница Скупштине клуба на којој ће "аргументовати чињенице" и делегати ће донети одлуку којим ће путем Звезда ићи.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво