Читај ми!

Муслин: Велс није само Бејл, рачунам на наш квалитет

Селектор Србије Славољуб Муслин рекао је да изостанак најбољег фудбалера Велса Гарета Бејла не треба да се гледа као олакшавајућа околност и да пре свега рачуна на квалитет својих репрезентативаца.

"Велс није само Бејл. Биће нам лакше због тога, али играчи Велса имају много квалитета и даће све од себе. На то не треба да гледамо као олакшавајућу околност. Имамо и ми кадровских проблема, али рачунам на наш квалитет", рекао је Муслин новинарима у Београду приликом објаве списка.

Србија ће 11. јуна играти против Велса у петом колу Групе Д квалификација за Светско првенство, у ком ће покушати да задржи водећу позицију у групи.

Велс ће бити ослабљен неиграњем Бејла, док је Муслин могао да рачуна на скоро све играче које је планирао.

"Надам се победи, али и прелепом амбијенту, пуном стадиону и великој подршци публике јер мислим да смо резултатима, понашањем и играма то заслужили. Утакмица је важна, али не и пресудна. Нећемо се квалификовати и да добијемо. Бићемо ближи још један корак Русији, али то неће бити крај. У фудбалу све врло брзо иде на једну или другу страну. Бићемо обазриви", казао је Муслин.

Репрезентативци Србије окупиће се 29. маја и имаће две недеље за припрему. Сви би требало да дођу на време, осим Јагоша Вуковића и дебитанта Александра Пријовића, који ће се касније прикључити екипи.

"Верујем у ове момке. Показали су да играју на високом нивоу и тада нема противника који не може да се добије. Али свакако да морамо да будемо обазриви. Морамо да играмо на свом нивоу ако желимо да победимо", навео је селектор. Он је истакао да се полако враћа "култ репрезентације", за шта су заслужни играчи због, како је рекао, добрих резултата, понашања и игре и истакао да нема никакву замерку на њихов рад и понашање.

Говорећи о резултатима у Групи Д квалификација, у којој Србија после пет утакмица има 11 бодова, Муслин је рекао да је "могло да буде боље".

"Нисмо имали среће против Ирске, примали смо голове из директних грешака. Морам да будем задовољан, али може то још боље. Играли смо све боље из утакмице у утакмицу. Имамо још пет великих корака, али се надам да ћемо завршити први на крају квалификација", рекао је Муслин.

Муслин је планирао да позове Лазара Марковића и Николу Максимовића, али они неће бити у репрезентацији због повреда. На списку нису ни млади репрезентативци Урош Ђурђевић и Саша Лукић, који су били на прошлом окупљању.

"Ђурђевић је био овде јер је то заслужио. Можда и сад заслужује, али млада репрезентација игра важно првенство. Нисам хтео да узимам много играча, можда је било места за неколико младих репрезентативаца. Пријовић игра добро, има више искуства од Ђурђевића. Игра у јаком првенству и хоћу да га видим са нама на припремама, како се уклапа у наш систем игре", рекао је Муслин.

Селектор је додао да је генерално задовољан формом играча.

"Неки играју, неки не, али нам то до сада није представљало неки проблем. Само да нема повреда. Имамо две недеље да се уиграмо", рекао је Муслин.

Србија после пет утакмица води на табели Групе Д са 11 бодова, колико има и Ирска, а следе Велс и Аустрија са по седам, Грузија са два и Молдавија са једним бодом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво