Раднички: Покрадени смо, честитамо Партизану на победи ван терена

Фудбалски клуб Раднички честитао је данас Партизану на "победи ван терена" и саопштио да је покраден на тој утакмици.

"Константним притиском на судије и јавност успели су да остваре унапред зацртани циљ. Раднички је најгрубље покраден јер су судијске одлуке директно утицале на исход утакмице. Опструкција српског фудбала и фер игре је успела, тако да честитамо Партизану на победи ван терена", наводи се у саопштењу Радничког.

Раднички је у среду у Нишу изгубио од Партизана са 3:1, после чега је остао без пласмана у квалификације за Лигу Европа, док су црно-бели дошли на бод од титуле шампиона Србије.

Нишки клуб је навео да би ток утакмице био потпуно другачији да је судија у петом минуту дао црвени картон Урошу Ђурђевићу због тога што је главом ударио у стомак Радоша Булатовића.

"Уосталом, на утакмици је био евидентан низ грубих стартова против наших фудбалера које судије нису 'виделе' или нису желеле да виде. Нећемо ни да говоримо о свирању непостојећих офсајда, што се може видети на снимцима", пише у саопштењу.

Раднички је разочаран тиме што 14.000 навијача видело још једну утакмицу у којој је судија централна фигура, а није уживало у лепој фудбалској представи "наших најбољих клубова".

"Напомињемо да смо продали 14.000 карата, за разлику од неких који једва сакупе 10.000 гледалаца делећи бесплатне улазнице", додаје се.

Као пример манипулације, Раднички је навео то да су црно-бели дан пред одлуке о томе ко ће судити објавили да знају да ће арбитар бити Бојан Николић, чиме су "намерно обмануо јавност како би судили они који њима одговарају".

"Блефирањем око негирања одлуке у вези присуства тренера Марка Николића, али и имплицирањем да у Ниш воде кувара како их неко не би отровао током боравка у Нишу, показали су на шта су спремни како би себи створили услове за победу, иако су тиме унизили спорт", додаје се у саопштењу.

Такође се наводи да је Партизан саопштењем да води са собом кувара у ниш "изврће чињенице" и да тиме "дубоко вређа разум" јер се зна да тај кувар са њима иде последњих 10 година, али не да кува, већ саставља јеловник.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара