Партизан покорио и Чаир – бод га дели од титуле

Није било лепо (осим на баш проређене тренутке), али није ни требало да буде. Црно-бели су у Нишу, у коме су због бројности своје публике де факто били домаћини, савладали Раднички (1:3), наставили низ непобедивости (35. утакмица) и сада им је потребан само бод из меча са лучанском Младошћу у последњем колу како би по 27. пут постали шампиони државе.

Фудбалери Партизана налазе се на бод од титуле шампиона Србије, пошто су победили Раднички у Нишу са 3:1 и задржали три бода предности над Црвеном звездом.

Партизан има 55 бодова, три више од "вечитог" ривала, који је у 36. колу Супер лиге победио Јавор у Ивањици са 3:0.

Партизан ће у последњем колу дочекати Младост из Лучана, док ће Звезда на свом стадиону играти против Радничког.

Стрелци за црно-беле у Нишу били су Леонардо у 55. и Урош Ђурђевић у 58. и 78. минуту, а гол за екипу Радничког постигао је Душан Живковић пет минута пре краја.

Меч на увек проблематично припремљеном травњаку Чаира није био препун неке континуиране динамике (51 начињени фаул нешто казује о томе), али би било погрешно рећи да петнаестак хиљада људи на трибинама, од чега је барем осамдесет одсто било навијача тима из Хумске, није имало шта да види.

Екипа коју је због казне Марка Николића предводио његов први помоћник Радоје Смиљанић је демонстрирала још једном импресивну организацију све четири фазе игре, нису Радничком дозволили шут све до пред сам крај меча.

Сами су имали потешкоћа да пробију веома компактни 4-1-4-1 блок Нишлија, али када су једном у томе успели нису престајали да буду опасни до краја сусрета.

По 11. пут ове сезоне Ђурђевић и Леонардо су били стрелци на истој утакмици.

Партизан се у последњем, 37. колу, састаје са екипом Младости из Лучана на стадиону ЈНА. Уколико не изгуби, односно уколико не окрњи своју ниску непобедивости, постаће шампион државе по 27. пут.

Ранковић: Заслужена победа, још само мало до титуле... 

Помоћни тренер фудбалера Партизана Љубиша Ранковић рекао је да је његова екипа заслужено победила Раднички.

"Било је веома тешко, што смо и очекивали. Заслужена је победа и остаје нам још тај један корак до титуле", рекао је Ранковић телевизији Арена после утакмице у Нишу.

"Имамо много играча који се први пут сусрећу са овако важном утакмицом. Били смо мало стегнути и уплашени у првом полувремену, али смо се променили на паузи и много боље одиграли друго", казао је Ранковић.

Тренер Радничког Милан Раставац рекао је да су његови фудбалери парирали Партизану колико су могли.

"Држали смо ритам док смо могли, али смо у једном моменту нажалост попустили, што је Партизану било довољно. Трудили смо се колико смо могли, али више од овога нисмо успели", рекао је Раставац.

Резултати 36. кола:

Плеј-оф: Раднички Ниш - Партизан 1:3 (Живковић 85 - Леонардо 55, Ђурђевић 58, 78), Јавор - Црвена звезда 0:3 (Канга 38. пенал, Доналд 77, Боаћи 87. пенал), Вождовац - Војводина 0:2 (Јованчић 44, Трујић 85), Младост Лучани - Напредак 3:2.

Табела: Партизан 55 бодова, Црвена звезда 52, Војводина 40, Младост 36, Раднички Ниш 32, Напредак 29, Вождовац 26, Јавор 22.

Плеј-аут: Борац - Спартак 1:0 (Костић 22), Нови Пазар - Чукарички 0:5 (Ожеговић 23, 52, 72, Радоњић 45, Кајевић 59), Бачка - Радник 1:0 (Клисура 19), Рад - Металац 1:0 (Веселиновић 34).

Табела: Чукарички 32, Спартак 29, Радник 24, Бачка 23, Рад 22, Борац 21, Металац 18, Нови Пазар 17.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво