ФК Партизан: Одлуке Дисциплинске комисије ФСС правно су ништавне

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да су за тај клуб одлуке Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије (ФСС), везане за суспензију стадиона и тренера Марка Николића, правно непостојеће.

Николић је на утакмици против Вождовца, која је одиграна пред празним трибинама протеклог викенда, искључен у другом полувремену, због чега га је Дисциплинска комисија казнила са једном утакмицом забране вођења екипе, као и са 100.000 динара.

Партизан је у уторак у шест тачака навео шта му је спорно у вези са решењем, а данас је навео да Дисциплинска комисија ФСС није имала кворум за рад и одлучивање, као ни састав прописан Статутом ФСС.

Црно-бели су навели да су "дошли до сазнања да је Урош Зековић, потписник одлуке Дисциплинске комисије, заменик генералног секретара ФСС".

Како се додаје, Урош Зековић, по члану 63 став 4 Статута ФСС, "као лице које је стално запослено у ФСС на месту заменика генералног секретара не може бити члан Дисциплинске комисије при ФСС".

"Ово тим пре што, у одсуству генералног секретара, сва права и обавезе ове функције припадају Урошу Зековићу. Како је Урош Зековић учествовао у раду Дисциплинске комисије као сталне комисије ФСС, учињен је недвосмислени сукоб интереса и одговорности при грубом кршењу Статута ФСС и Закона о спорту", наводи се у саопштењу Партизана.

"Будући да је својим учешћем дао кворум за рад и одлучивање, одлуке Дисциплинске комисије ни у случају суспензије стадиона нити у случају одређивања казне за Марка Николића нису донете на начин и у поступку који предвиђа Статут наше кровне фудбалске организације", додаје се.

Партизан је истакао да није изненађен тенденциозним радом те комисије, али да јесте непознавањем правних прописа и правном неукошћу њених чланова.

"Одлуке Дисциплинске комисије у вези са суспензијом стадиона и казне за Марка Николића су правно ништаве и не производе било какво правно дејство", закључује се у саопштењу Партизана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво