Читај ми!

Ђуровски: Морамо да будемо концентрисани до краја

Тренер фудбалера Црвене звезде Бошко Ђуровски рекао је да његова екипа мора да остане концентрисана до краја Супер лиге Србије без обзира на то што "вечити" ривал Партизан има три бода предности. Црвено-бели у среду од 19 гостују код екипе Јавора у Ивањици. Ђуровски: Манојловићу спасавамо каријеру.

"Наш циљ је познат. Морамо остати концентрисани до краја првенства. То значи да морамо да победимо у обе утакмице. Прва препрека је Јавор, који прима мало голова на свом терену, али и мало даје. Морамо да наметнемо свој стил, да се боримо, а ја се надам победи", рекао је Ђуровски новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Црвено-бели два кола пре краја шампионата имају 49 бодова, три мање од Партизана, и у Ивањици имају императив победе ако желе да остану у шампионској трци.

"Неће бити великих промена у екипи. Можда једна или две... Сви расположени играчи су ту, сем Луке Аџића. У Ивањици идемо са четири нападача. Дакле, идемо да будемо офанзивни. Највише пажње сам у претходним данима посветио дефанзивној фази, да не долази до грешака, јер често правимо грешке у дефанзиви када изгубимо лопту у нападу", рекао је Ђуровски.

Упитан да ли ће екипа пратити резултат утакмице у Нишу између Радничког и Партизана, Ђуровски је рекао да се "то не може избећи". У претходном периоду присутне су биле тензије у српском фудбалу услед честих препуцавања саопштењима између "вечитих" ривала.

"У последњих 10 до 15 година овде је напета атмосфера. Све је било другачије раније. Ово су неке нове методе комуникације и то није добро за наш фудбал. Чим видим бомбастичне наслове у новинама, ја избегнем да читам, јер ми поремети концентрацију. Нећу да улазим у анализу тога, јер мислим да су то непотребна превирања", казао је тренер Црвене звезде.

Он је додао да је свакако тешко бити фудбалер Звезде, али да сваки играч мора да буде спреман дa игра под притиском.

Утакмица између Јавора и Црвене звезде у 36. колу Супер лиге Србије играће се у среду од 19.00 у Ивањици.

Према последњим информацијама, финале Купа Србије између Црвене звезде и Партизана највероватније ће се играти у Београду.

"То је логичан след околности. Мислим да би требало у Београду, а не у Новом Саду. Да ли ће на стадиону Партизана или овде, није битно. Ја сам као играч освајао на њиховом стадиону и првенство и Куп. Важно је да сви буду здрави и спремни, а стадион није важан", рекао је Ђуровски.

Ђуровски: Манојловићу спасавамо каријеру

Тренер фудбалера Црвене звезде Бошко Ђуровски рекао је да је у жељи да спасе Филипу Манојловићу каријеру на гол вратио Дамира Кахримана, јер је, како је оценио, млади голман црвено-белих дошао у лошу психолошку ситуацију.

"Мислим да је то логичан след околности. Размишљајући о позицији голмана и Манојловићу, који је веома млад голман и има врхунске квалитете, у разговору са тренером (Срђаном) Максимовићем схватио сам неке ствари и једноставно сам хтео да га на неки начин спасем. Мислим да је ово тај моменат. То је велики голман, али је ушао у неку психолошку ситуацију где би још један гол за који би се сумњало да је његова кривица могао да буде катастрофалан по њега", рекао је Ђуровски.

"У овој ситуацији је најважније да њега спасемо јер је он будућност Црвене звезде. Манојловић је прихватио то феноменално и овом приликом бих да му честитам и кажем 'свака част'. Јер се тако ствара будући голман Црвене звезде. У супротном случају, не дај боже, можда би већ био изгубљен за клуб и његова каријера би можда била другачија. Овако мислим да смо помогли, како њему, тако и Црвеној звезди", рекао је Ђуровски.

Кахриман је на почетку сезоне био први голман црвено-белих, али је после неколико лоших утакмица тадашњи тренер Божовић одлучио да га замени и врати Манојловића са позајмице из Бачке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се