Партизанов одговор Звезди: Нисмо исти

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да су његови играчи све постигли на терену, да им није помогао нико са стране и да у прилог томе најбоље говоре резултати из три овосезонска "вечита" дербија са Звездом.

Црвена звезда се јуче огласила саопштењем у ком је навела да се наставља "лоповлук" Партизана уз сагласност Фудбалског савеза Србије (ФСС). На то, Партизан се огласио новим саопштењем.

"Све што је Партизан урадио у овом првенству, урадио је играма на фудбалском терену. Све су то учинили наши играчи и стручни штаб на челу са Марком Николићем. За Партизан играју само играчи који су регистровани и који су у саставу фудбалског тима, нико други", наводи се у саопштењу Партизана. 

Из Хумске су навели да Партизан пријатељске утакмице игра искључиво у припремном периоду и у паузи првенства, а да све друге утакмице одигране у оквиру Супер лиге Србије такмичарске.

"О вредности фудбалског клуба Партизан и играчкој доминацији најбоље говоре резултати три дерби утакмице са Црвеном звездом у којима је наш фудбалски ривал узео од могућих девет само један бод и то голом после гол-аута", наводи се.

"Чак ни после тог гола из гол-аута на утакмици коју је судио Мајо Вујовић, којег бије глас да је звездин навијач, ми из Партизана то нисмо назвали лоповлуком, већ 'тешком материјалном грешком' тог истог судије и његовог помоћног судије, већ знаменитог Срђана Обрадовића", додаје се у саопштењу.

Партизан је истакао да, као што није било никаквог лоповлука, тако није било ни "сагласности за тај лоповлук од стране ФСС".

Црно-бели подсећају и да се "на готово свим функцијама у фудбалској организацији налазе звездаши".

Клубу не треба, како се наводи, било чија и било каква ванспортска и ванфудбалска помоћ, ни сад, ни у будућности. "Партизану су органи ФСС потребни да омогуће и заштите регуларност такмичења у коју смо и до сада, не баш без извесних сумњи, веровали", наводи се.

Црно-бели сматрају да саопштења из Звезда представљају притисак на ФСС и председника те организације да се "регуларност у завршници првенства грубо крши у корист Црвене звезде".

Звезда је у саопштењу упитала и зашто је дозвољено окупљање навијача Партизана око стадиона у Хумској током утакмице са Вождовцем, а црно-бели су узвратили питањем: "Ако је већ неком сметало мирно праћење утакмице Партизанових навијача ван стадиона, питамо се како то да му се допада протестна шетња Звездиних навијача улицама Београда?"

Партизан је навео и да се у ниједном саопштењу Звезде уопште не помиње квалитет фудбала, ни резултати у дербијима.

"Има у тим изјавама и званичним саопштењима свега и свачега, али ни речи о фудбалу. Сва та саопштења су само покушај да се сви сврстамо у кош у којем смо сви исти, у којем сви нешто мешетаримо, крадемо, варамо - нисмо исти", наводи се.

Партизан је, на крају, поновио да су његови фудбалери све постигли својом игром, да нико из Партизана није ништа намештао, нити има везе са било каквим намештањима, кладионицама, "прелазима".

"Ми никада нисмо покушали да се такмичимо са људима који су, као што је опште познато, огрезли у разним ванспортским радњама. Знали смо и знамо да на том пољу немамо шта да тражимо и да морамо да се концентришемо на оно што једино и најбоље знамо - спорт. И то је и само то у нашој фудбалској игри уродило плодом, те смо уверени да ће тако и остати", закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи