Звезда пред Младост довела "ментал коуча" да врати самопоуздање играчима

Тренер Црвене звезде Бошко Ђуровски рекао је да је утакмица против Младости у Супер лиги важна из неколико разлога, као и да играчи морају да на изазове одговоре на професионалан начин.

"Утакмица сутра је много важна из више разлога. Доноси нам три бода, али може да нам донесе и самопоуздање, стабилност, а и оставља нас у борби за прво место на крају првенства. Ми као клуб и ја као тренер чинимо све напоре да бисмо ментално вратили екипу. Довели смо данас 'ментал коуча', који им је одржао предавање", рекао је Ђуровски новинарима на стадиону Црвене звезде.

Црвено-бели су у прошлом колу изгубили од Вождовца и тако пали на друго место, са три бода мање од Партизана. Ако би тимови на крају првенства имали исти број бодова, Звезда би сачувала титулу. Клуб са стадиона "Рајко Митић" прошао је и у финале Купа, иако је у реваншу против Чукаричког изгубио са 2:1.

"Атмосфера се поправила на тренинзима, али ситуација је напета, затегнута. Играчи су свесни шта су направили, али је дошло време да се покаже право лице. Не треба заборавити да су годину и нешто дана били на врху табеле", рекао је Ђуровски.

Он је казао да је у екипи много странаца и да рад на менталној припреми служи да би играчи схватили "како треба да се понаша играч Црвене звезде".

Ђуровски је исказао и поштовање према екипи Младости и њеном тренеру Ненаду Миловановићу.

"Играмо против екипе која је обезбедила плеј-оф у доброј конкуренцији, и то је резултат за поштовање. Екипа је предвођена искусним стратегом који добро познаје српски фудбал. Биће сигурно тешко. Морамо да извучемо поуку из утакмице са Чукаричким. Важно је да не примимо гол, који би додатно пореметио ситуацију у нашој екипи", рекао је Ђуровски.

Звездина управа оптужила је ове недеље Партизан за намештање мечева, најавила је тужбу против ФСС, на шта су црно-бели оштро одговарали. Ђуровски је рекао да не жели да се бави тим стварима, што је у сагласју са оним што је рекао и његов колега Марко Николић.

"Пола екипе чине странци, тако да не верујем да то много утиче на њих. Ја као тренер нећу да се враћам на те размирице између управа. Моје је да радим на терену, да поштујем противника и да чиним све како бих подигао екипу. Мислим да играче то не занима толико. Волео бих да тако буде", рекао је Ђуровски.

Утакмица Црвена звезда – Младост игра се у суботу од 19 часова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво