Јунајтед и Ајакс у финалу

Фудбалери Манчестер јунајтеда играли су нерешено са Селтом на Олд Трафорду 1:1, али су укупним резултатом од 2:1 успели да се пласирају у финале Лиге Европе. Други финалиста је екипа Ајакса, која је "преживела" налете Лиона који је победио са 3:1, али због лошијег резултата у двомечу, препушта место финалисте Холанђанима.

Јунајтед је пред својим навијачима током већег дела меча био у подредјеној позицији, али је и поред тога успео да дође до победе. Тим Жозеа Мориња до јединог гола на утакмици дошао је у 17. минуту.

Маркус Рашфорд је након комбинације по левом боку упутио центаршут на другу стативу, а тамо је усамљен био Маруан Фелаини који је главом проследио лопту у мрежу тима из Вига.

Селта је у другом делу меча била знатно бољи ривал, али је до гола стигла тек у 85. минуту када је Факундо Ронкаља искористио добар центаршут Теа Бонгонде са десне стране и ударцем главом са око осам метара савладао Сериха Ромера.

У завршници сусрета дошло је до сукоба играча, па су оба тима меч завршили са десеторицом играча. У екипи Манчестера искључен је Ерик Баји, а у тиму Селте стрела гола - Ронкаља.

Утакмица у Француској била је знатно динамичнија, за разлику од дуела Јунајтеда и Селте.

Лион и Ајакс су као и прошле недеље играли отворено, али овај виђена су три гола.

Ајакс је на офанзивним приступом на почетку утакмице створио неколико добрих прилика, али је до предности стигао тек у 27. минуту.

Каспер Долберг је савладао голмана Лиона лаганим ударцем у ситуацији један на један након одличног дуплог паса са Амином Јунесом који је лоптом у простор 'избацио' целу одбрану француског тима.

Холандски тим је након водећег гола мало попустио, што је Лион искористио и у самој завршници првог дела сусрета стигао до преокрета.

Прво је у 44. минуту Матијас де Лигт скривио једанаестерац над Александром Лаказетом, који је био сигуран извођач најстроже казне, да би само минут касније исти играч искористио додавање Набила Фекира с десне стране и прецизним ударцем са свега пар метара "ћушнуо" лопту у мрежу Ајакса.

Друго полувреме донело је притисак Лиона који је имао неколико добрих прилика, али је тек у 81. минуту стигао до трећег гола. Маћеј Рибус је у са левог бока центрирао, а на другој стативи је сам остао Рашид Гезал који је главом лопту проследио у мрежу Андреа Онане.

Ајакс је утакмицу завршио са десеторицом играча на терену, пошто је Ник Виергевер у 84. минуту добио други жути картон. Лион је у завршиници сусрета константно био око гола ривала, а најбољу прилику да избори продужетак пропустио је Максвел Корнер у 88. минуту када је са око пет метара шутирао мало поред гола.

Финална утакмица Лиге Европа између Манчестер јунајтеда и Ајакса играће се 24. маја у Стокхолму на стадиону "Арена пријатељства".

22.58 - Завршене су обе утакмице, Манчестер – Селта 1:1. Лион – Ајакс 3:1.

22.48 - ГООООЛ! Селта долази до 1:1 на Олд Трафорду. 

22.43 - ГООООЛ! Лион води са 3:1. Стрелац у 81. минуту је Гезал.

22.08 - Почело је одлучујуће, друго полувреме на оба меча.

21.53 - ГООООЛ! Преокрет Лиона на 2:1. Поново је Лаказет стрелац.

21.51 - ГООООЛ! Лион пред сам крај првог полувремена изједначује на 1:1. Стрелац је Лаказет са беле тачке.

21.33 - ГООООЛ! Ајакс води у Лиону са 1:0. Стрелац у 27. минуту је Долберг.

21.24 - ГООООЛ! Јунајтед води против Селте са 1:0. Стрелац је Фелаини на асистенцију Рашфорда у 17. минуту.

21.05 - Почели су сусрети у Манчестеру и Лиону. 

20.00 - Састави Лиона и Ајакса:

20.00 - Састави Јунајтеда и Селте:

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво