Читај ми!

Звезда, упркос поразу, у финалу Купа Србије

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Србије, упркос поразу од Чукаричког од 2:1. Први меч црвено-бели су решили у своју корист – 4:1. Противник у финалу биће бољи из дуела Партизан – Војводина, који свој реванш меч играју у среду, а први меч завршен је без голова.

Лоша и неповезана Звезда успела је да сачува велику предност из првог меча, који је одигран на Бановим брду. Фудбалери Чукаричког имали су своје шансе да још више смање предност. Међутим, црвено-бели су успели да постигну гол, смање на 2:1 у приведу меч крају.

Чукарички је водио са 2:0 пред око 4.500 гледалаца на стадиону "Рајко Митић". Огњен Ожеговић је постигао погодак у четвртом, а Немања Милић аутогол у 55. минуту. Приликом постизања оба гола лоше је интервенисао голман црвено-белих Филип Манојловић.

Звезда је смањила заостатак у 76. минуту голом Ричмонда Боаћија из пенала, који је арбитар Марко Поповић досудио пошто је одбрамбени играч Чукаричког Борис Копитовић играо руком у казненом простору.

Чукарички је пред крај могао и до трећег гола, имао је неколико прилика из контранапада, али је Манојловић у 84. минуту одлично изашао и спречио Немању Радоњића да утакмицу уведе у неизвесну завршницу.

Звезда је тако изгубила у првој утакмици откако је тренер Миодраг Божовић напустио екипу, а преузео је Бошко Ђуровски.

Финале Купа Србије играће се 27. маја, а противник Звезди биће познат сутра, када ће Партизан и Војводина играти реванш полуфинала у Београду. Прва утакмица те две екипе завршена је без голова. 

Ток меча:

17.55 – Крај меча. Црвена звезда – Чукарички 1:2 (0:1). 

17.36 – ГОООЛ! Звезда смањује на 2:1. Након играња руком Копитовића у 74. минуту, судија је досудио једанаестерац, који је сигурно извео Боаћи.

17.13 – ГОООЛ! Чукарички води са 2:0, поново након прекида гости долазе до гола, овога пута Милић је послао лопту у своју мрежу.

17.00 – Почело је друго полувреме на стадиону "Рајко Митић".

16.44 – Крај првог полувремена, Чукарички након 45 минута води са 1:0.

16.38 – Најбољу шансу за Звезду пропустио је Боаћи у 40. минуту. Успео да смири лопту у шеснаестерцу, избаци Копитовића, али не и да савлада голмана Пајовића.

16.03 – ГОООЛ! Чукарички води са 1:0. Након центаршута Срнића из слободног ударца, грешку голмана Манојловића користи Ожеговић, који главом постиже погодак.

16.00Почео је меч на стадиону "Рајко Митић".

Састав Звезде: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ристић, Полетановић, Канга, Плавшић, Боаћи.

Састав Чукаричког: Пајовић, Богосавац, Ђурић, Копитовић, Јовановић, Доцић, Срнић, Обрадовић, Кајевић, Ожеговић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи