Машовић у Брижу

Досадашњи фудбалер Чукаричког Ерхан Машовић потписао је четворогодишњи уговор са белгијским Брижом, саопштио је клуб са Бановог брда.

Спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић рекао је да се ради о великом трансферу за српске услове, да су сви у клубу презадовољни и да је осамнаестогодишњи Машовић одабрао праву средину за свој напредак јер у Белгији воле да форсирају младе играче.

"Нама овај трансфер није неко велико изненађење, радимо на томе од новембра. Чукарички има право на проценат од даље продаје, а о цифрама, иако ће се вероватно појавити, ја не могу да причам", рекао је Матијашевић за сајт Чукаричког и додао да Машовић више нема право да наступа за београдски клуб.

Упитан о процени Трансфермаркта од 500.000 евра за штопера, Матијашевић је навео да се ради о вишеструко скупљем трансферу.

"Игра Машовића се прати већ дуго и било је више заинтересованих клубова за њега, али је Бриж био најконкретнији. Власник Чукаричког Драган Обрадовић, потпредседник Ненад Миросављевић и ја бавили смо се тиме извесно време. Урадили смо добар посао иако нам резултатски нису били бајни дани. Девети смо на табели, али тврдим да наш клуб функционише најбоље у Србији и функционисаће ако овако настави. Приче рекла-казала о пуштању утакмица и сличним стварима нису тачне и не занимају нас", рекао је Матијашевић.

Директор Чукаричког је додао да је у вези са Машовићевим трансфером много помогао бивши играч Чукаричког Дарко Пиваљевић и његова два пријатеља.

Матијашевић је навео и да је успеху Машовића допринео цео први тим, екипа и стручни штаб Чукаричког, а посебно је захвалио свим тренерима из првог тима и из омладинске школе Чукаричког.

Он је додао да су резултати свих селекција омладинске школе Чукаричког, као и трансфер Машовића, који је дошао на Баново брдо као млађи кадет, "најбољи показатељи да је реч о клубу који је права средина за младе играче".

Ерхан Машовић је у Чукарички дошао у јуну 2013. године, са непуних 15 година. У августу 2015. потписао је професионални уговор, а за први тим је дебитовао 27. фебруара 2016. на утакмици против Радника из Сурдулице.

Последњу утакмицу у дресу Чукаричког одиграо је као и у дебију баш против Радника.

"Управо у омладинској школи Машовић је премештен са задњег везног на место штопера и гледали смо његову прву утакмицу на којој је одмах показао да на тој позицији феноменално игра. То је јако важно, јер ће тешко да се мења место у првом тиму. Базираћемо се на нашу омладинску школу што више. Андрија Павловић је тек у 23. години показао да игра озбиљан фудбал. Међутим, морамо довести пар појачања ако хоћемо да јуримо Европу следеће године. Игра у плеј-ауту наравно да није нешто чему смо тежили, али важно је извући поуку", рекао је Матијашевић.

Матијашевић је навео да постоји константно интересовање иностраних клубова за првотимце Чукаричког, али није желео унапред да прича о томе.

Он је оценио да је доласком тренера Ненада Лалатовића и његових помоћника унапређена игра, али и да је показано да су играчи заправо у јесењем делу првенства имали лоше тренутке. 

"Није то било ни до тренера, ни до нас у клубу – вероватно лоши тренуци. Већ сам рекао да сам највише крив за јесен јер сам пустио да дођу неки играчи после летњих припрема, а нисам смео то да урадим као спортски директор. Довели смо седморицу, а требало је једног или двојицу", додао је Матијашевић.

"Волео бих да нам се играчи задржавају по три године као код бившег тренера Милојевића, али то је сад тешко због буџета. Када дође понуда детету од 19 година, не могу да му кажем да не иде. Постоје интересовања за наше играче и не знамо шта носи дан. Добиће и млађи шансу, али све зависи од сезоне. Резултат из пролећног дела показује да су промене током зимске паузе добре. Међутим, добро ће бити тек кад будемо међу прве четири екипе у земљи. Чукарички је клуб који треба да игра Европу сваке године, навео је он.

Матијашевић је додао да ће екипа летње припреме обавити у Аустрији или Словенији, а да се још договара термин.

Он је ангажован у Фудбалском савезу Србије у млађој репрезентацији као координатор екипе коју предводи Лалатовић.

"У клубу се ради свакодневно, а са репрезентацијом када се окупи екипа. 'Орлићи' имају тешку групу, али не бих се прихватао тог посла да не верујем у добар резултат", рекао је Матијашевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво