Божовић: Морамо да се носимо са притиском ако мислимо да будемо први

ренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је његова екипа данас казнила Војводину за бројне промашаје и навео да његови фудбалери морају да издрже притисак ако желе да буду шампиони.

"Војводина се зналачки бранила и имала изванредне шансе. Ми смо нападали, али нисмо успевали да пробијемо и квалитетно да завршавамо. У другом полувремену је Војводина поново имала две врло изгледне прилике, али није повела. На крају крајева, тако је у спорту, ако не искористиш прилике, стиже казна", рекао је Божовић новинарима после утакмице.

Звезда је победила Војводину са 2:0 у 33. колу Супер лиге и тако се вратила на прво место на табели са 46 бодова, колико и другопласирани Партизан.

Божовићева екипа је друго коло заредом своју утакмицу играла после Партизанове, што ствара додатан притисак победе.

"Има и Партизан тај притисак, па издржава. Морамо да се носимо са тим ако мислимо да будемо први", рекао је Божовић.

Црвено-бели су повели из пенала у 82. минуту голом Гелора Канге, а Војводина је од 70. имала играча мање после искључења Николе Антића.

Тренер Војводине Радослав Батак оценио је да је пенал престрого досуђен, а да је црвени картон додељен "из непознатог разлога".

"Мислим да је утакмица била права првенствена. Играли смо тактички добро и све је било одлично до 68. минута. Прво полувреме смо имали две-три зреле прилике и било би другачије да смо ту дали гол. Звезда је имала императив победе, кренула би још агресивније и било би простора за контранападе. Црвени картон није заслужен. Антић је после те неке лопте кренуо ка свом голу и судија му је из непознатог разлога дао црвени картон", рекао је Батак.

Он је упитан да ли је имао намеру да повуче екипу са терена пошто је арбитар Срђан Обрадовић досудио пенал за Звезду, на шта је одрично одговорио.

"Напротив, враћао сам играче на терен. Никад нисам напуштао бојно поље, нити ћу. Мислим да је пенал престрого досуђен. Вероватно су играчи били незадовољни, они су били на терену и видели шта се дешавало. Ја сам искористио тај моменат да дам инструкције својим играчима", казао је Батак.

Звезда ће у следећем колу гостовати Вождовцу, док ће Војводина дочекати Младост.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво