Тотенхем задржао корак с Челсијем, исписао историју у дуелима с Арсеналом

Фудбалери Тотенхема победили су на свом терену Арсенал са 2:0, у 34. колу Премијер лиге и тако задржали корак за водећим Челсијем, али и исписали историју у дербијима Северног Лондона.

Тотенхем има 17 бодова више и утакмицу више од Арсенала, који има још пет мечева до краја.

То значи да "тобџије" до краја сезоне не могу да престигну "певце", који ће тако завршити сезону изнад њих на табели, први пут од када је Арсенал преузео Арсен Венгер 1996. године.

Тотенхем је данас славио головима постигнутим у размаку од три минута. Прво је Деле Али у 55. после сјајне акције својих саиграча дочекао одбијену лопту у шеснаестерцу, а онда је сместио иза леђа голмана Петра Чеха.

Хари Кејн је три минута касније искористио пенал и повисио на 2:0. Он је тако постао први играч Тотенхема који је постизао голове у пет узастопних дербија Северног Лондона. Оба тима имала су добре прилике до краја, али није било промене резултата.

Арсенал је овако остао на шестом месту, са шест бодова мање и утакмицом мање од Ливерпула и Манчестер ситија, који деле треће и четврто место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво