Станковић: Србија на правом путу ка Мундијалу

Некадашњи капитен репрезентације Србије Дејан Станковић, рекордер са 103 наступа, истакао је да су изабраници Славољуба Муслина на правом путу да се изборе за место на Мундијалу у Русији.

"Србија је на добром путу да се пласира на Светско првенство. То је најбољи доказ квалитета играча попут Ивановића, Тадића, Матића, Коларова и осталих. Пратио сам њихове клупске каријере и мислим да су то заслужили. Са друге стране, Србија игра као прави тим и само тако може да се нађе у Русији", рекао је Станковић у изјави за ТВ Омниспорт.

Oн је посебно похвалио везисту Саутемптона Душана Тадића, најбољег играча Србије у досадашњем току квалификација, али и најавио да би Марко Грујић из Ливерпула ускоро могао да искаже сав потенцијал.

"Тадић је играч који прави разлику, може да реши сваку утакмицу и нема сумње да ће још напредовати. Марко Грујић из Ливерпула је европски таленат, члан је сјајног клуба под вођством великог тренера. Отишао је из Звезде раније из финансијских услова и нема разлог да жали, напредоваће", навео је Станковић.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде, Лација и Интера казао је и да је главни проблем у Србији лоша финансијска ситуација у клубовима:

"Србија је земља талентованих спортиста и фудбалера, деца воле да се баве њиме. Савез је сада смањио број странаца у Суперлиги, што значи да ће домаћи играчи имати предност. Материјални статус је јако битан и то је разлог зашто млади играчи из Србије напуштају земљу прерано. Тешко је томе стати на пут јер је тржиште отворено за све. Клубови као што је Црвена звезда морају финансијски стабилни да буду и да задрже таленте што више година", закључио је рекордер по наступима за државни тим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво