Божовић: Могло је и боље, најважније је да смо близу финала

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да су његови фудбалери могли још боље од 4:1 против Чукаричког, али да је најважније да су остварили добар резултат и да су близу финала Купа Србије.

"Утакмицу смо практично решили у првом полувремену. Брзо смо дали два гола, а Чукарички је био мало збуњен. У другом полувремену смо играли много лошије, то је менталитет. Били смо растерећени и могли смо још боље. Најважније је да смо остварили добар резултат и да смо близу финала", рекао је Божовић новинарима после утакмице на Бановом брду.

Звезда је убедљиво са 4:1 победила Чукарички у првој утакмици полуфинала Купа Србије и имаће велику предност пред реванш 10. маја на стадиону "Рајко Митић".

Утакмицу је гледало око хиљаду људи на стадиону на Бановом брду, а Божовић је упитан да ли Куп заслужује већу пажњу публике, на шта је он одговорио: "Има много ружних ствари. Врућина је била данас, па ко зна?".

Божовић је навео да је његова екипа деловала зрело на терену зато што је Чукарички играо отворен фудбал.

"Тако смо деловали зато што је Чукарички играо отворен фудбал. Да се Чукарички повукао и калкулисао... Када је тако, много је лакше да се игра фудбал него када се неко брани", казао је Божовић.

Тренер Чукаричког Ненад Лалатовић честитао је Звезди на апсолутно заслуженој победи, а посебно на игри у првом полувремену.

"Колико је Звезда била добра у првом полувремену, толико смо ми били збуњени. Деси се то. Прва два гола смо примали олако, када смо дриблали где не треба, гледали противничке играче. Звезда, по мени, има најбољи тим у лиги, иако је изгубила од Партизана. То је добар тим", рекао је Лалатовић.

Он је казао да је Чукарички "могао нечему да се нада" да је Александар Јевтић искористио велику шансу на почетку другог полувремена.

"Овако немамо о чему да размишљамо. Окрећемо се плеј-ауту и желимо да одведемо клуб тамо где је некад био, међу најбоља четири тима у Србији. Мислим да ћемо бити на том нивоу. Сигуран сам да ћемо направити добар тим за следећу сезону", казао је тренер клуба са Бановог брда.

Лалатовић је рекао да је на његове фудбалере много утицало то што су у пролећном делу сезоне играли добро и бележили одличне резултате, а нису се пласирали у плеј-оф.

"Потрошили смо много енергије у девет кола јер смо покушали да од немогућег направимо могуће. Убеђивао сам играче да то можемо и они су веровали у то. Јавор је у Нишу изненадио све и избацио нас из плеј-офа. Остали смо у плеј-ауту иако смо показали да смо заслужили да будемо у плеј-офу", рекао је Лалатовић.

Победник дуела Чукаричког и Звезде ће се у финалу, које ће се играти 27. маја у Новом Саду, састати са бољим из двомеча Војводина - Партизан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се